A Vall-de-roures, capital de la comarca del Matarranya ( Terol ), algú ha pintat un "graffiti" a la porta d'un transformador de la companyia Enher que diu: "No al turisme, salvem les arrels". No crec que siguin gaires les persones que per aquelles terres al llindar de Catalunya i Aragó subscriguin la pintada.

Per descomptat, cap dels hostalers amb qui vaig parlar el passat cap de setmana, tot i que gairebé tots coincidien a valorar el primer trimestre de l'any com a especialment dolent. Les dues grans nevades de desembre i gener hi varen tenir molt a veure. Ara, esperen amb candeletes que durant aquesta Santa Setmana els turistes tornin i es puguin refer un xic.

Molts dels meus coneguts es van interessar, pel temporal de neu que va col·lapsar la demarcació de Girona fa unes setmanes .

També, pel fet que té fortes arrels familiars a Vall-de-roures, pel paper jugat per l'alcalde de Lloret de Mar, el senyor Xavier Crespo (CiU), a qui van poder veure i escoltar, abastament, en diferents mitjans de comunicació erigint-se en portaveu de milers d'afectats.

Corren temps de descrèdit per a la classe política. S'ho ha guanyat a pols. Per això, reconforta veure algú que davant una situació d'emergència i adversitat, en lloc de fer-se invisible es posa al davant dels seus administrats i exerceix un ?lideratge visible, actiu i reivindicatiu.

Aquests darrers dies s'han sentit milers de veus i d'opinions parlant de la neu, de l'apagada, de Red Electrica, d'Endesa, de la MAT, etc.

A hores d'ara no deu restar cap aspecte per analitzar, ja sigui des d'un punt de vista o des d'un altre, des de uns posicionaments polítics o des dels oposats.

Personalment, però, la imatge més potent que m'ha quedat de tot plegat, a banda la blancor d'una neu extemporània i la negror d'unes nits sense electricitat, ha estat la contundència i la rapidesa de la majoria dels batlles de la Costa Brava demanant, exigint solucions i plantant cara a tots els estaments implicats.

Enmig del col·lapse i la foscor molts lloretencs i molts ?selvatans (afins políticament o no) varen poder descobrir la capacitat de lideratge del seu alcalde en una situació de crisi. Reconfortant!