El robatori de cables de coure dels 26 transformadors que poblen els carrers de Castell-Platja d'Aro preocupa les autoritats municipals, que no han permès que Endesa retiri els grups per por que una nova fallida del subministrament elèctric torni a deixar el municipi a les fosques. De fet, a un dels cinc presumptes lladres detinguts per la policia local entre el 8 i el 14 de març, els dies posteriors a la nevada que va assotar Girona el mes passat, se li imputa precisament un robatori amb força del cablejat d'un generador. Per això, com que els aparells estan desconnectats i només caldria engegar-los en cas de fallida elèctrica, els cables seran custodiats en un contenidor que es situarà davant la comissaria de policia local. S'espera que això serveixi per fer desistir els pispes que cobejen el metall del cablejat.

La policia local de Platja d'Aro ja ha fet balanç de les actuacions que es van dur a terme durant la setmana crítica, en què gran part del municipi va estar o bé sense llum o bé incomunicat pels obstacles que impedien el pas per camins i carrers. Només aquest cos policial va fer-ne cap a 400. Com a mínim aquests són els serveis que hi han comptabilitzats, els problemes amb el funcionament dels sistemes electrònics i dels telèfons porten a pensar que se'n van fer més, però no hi ha hagut manera de registrar-los. Només pel que fa a l'atenció directa a persones en situació de risc es van comptar més de 90 serveis.

Entre les actuacions, destaquen el rescat d'una nena de sis anys que s'estava dins un apartament del carrer Gregal que amenaçava amb cremar-se perquè una inundació havia provocat un curtcircuit als comptadors de llum. En el balanç es compten desenes de casos de serveis relacionats amb rescats i trasllats al pavelló, recollida de conductors que s'havien quedat atrapats als vehicles, acompanyaments als centres mèdics -les ambulàncies tenien problemes de mobilitat i la policia va haver de dur al CAP de Platja d'Aro un nadó de 15 dies-, una evacuació d'intoxicats per monòxid de carboni cap a l'hospital de Palamós i la recollida de medicaments vitals a les cases per conservar-los a una nevera de la comissaria.

A més, en l'àmbit de seguretat ciutadana es van registrar cap a 70 actuacions més entre les que es compten les detencions de cinc persones a qui s'atribueix robatoris a dins una casa i la sustracció d'un cotxe, a més d'entrades a diferents locals comercials. La policia admet que durant aquells dies va augmentar les identificacions de persones per intentar controlar possibles pispes.

Diversos agents van acudir a la feina el dia després de la nevada a peu des de Sant Feliu de Guíxols i el cos preveu atorgar mencions honorífiques per als qui van protagonitzar accions destacades durant els dies posteriors a la tempesta. Les mencions s'entregaran durant la celebració del patró del cos, la propera tardor.