L'augment espectacular del corb marí gros fa perillar la presència de la truita salvatge als rius del Ripollès. Fonts de les societats de pescadors de la comarca han exposat que la truita salvatge és un peix protegit que no es pot pescar en cap època de l'any. Les mateixes fonts han indicat que es tracta d'un peix en perill d'extinció que quan desaparegui el darrer exemplar no tornarà mai més.

Els pescadors han marcat la diferència entre la truita salvatge i la que es cria en piscifactories, la qual es llança als rius per a la pesca. De tota manera, han indicat que tot i que poden llançar les que volen, cada vegada hi ha ?menys pesca perquè els corbs marins i els bernats pescaires se les mengen a l'hivern en època de cria. Les mateixes fonts han assegurat que el corb marí afecta d'altres espècies com ara el tritó dels Pirineus.

Segons ha exposat el Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR), la causa de la presència d'una au pròpia de la costa al Ripollès, és l'augment progressiu dels corbs marins que cada any passen l'hivern als pantans de Sau i de Susqueda.

El CEINR ha exposat que l'augment espectacular del corb marí gros ha estat causat per la proliferació d'estacions depuradores, cosa que ha millorat la qualitat del peix. A més, societats de pescadors han llançat espècies de peix estranger als pantans.

Població molt gran

Els dos fets han propiciat que la població de corbs marins a Sau i Susqueda sigui molt gran. Fonts del CEINR han quantificat en molts centenars els corbs marins que passen l'hivern als pantans. La competència en la caça fa que els corbs marins segueixin el curs del riu Ter fins arribar al Ripollès. "És a dir, com que n'hi ha tants allà a baix, molts marxen a prospectar més trams de riu per alimentar-se, i per això arriben fins al Ripollès", han escrit els responsables del CEINR.

Fonts de les societats de pescadors del Ripollès han explicat que l'animal ha arribat fins als 2000 metres d'alçada sobre el nivell del mar.

El CEINR ha assenyalat que desconeixen quantitativament l'afectació del peix de muntanya per culpa dels corbs marins. També han apuntat que no tenen constància que al Ripollès s'hagin alliberat espècies de peix estrangeres.

El corb marí gros és una au que es submergeix dins l'aigua. Sota l'aigua roman més de 20 segons. En aquest temps captura amb extrema facilitat els peixos i els altres animals aquàtics de les aigües clares i poc profundes dels rius del Ripollès. Així el corb marí no dóna possiblitats a les seves preses.