La Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) ha posat en coneixement de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que les companyies aèries Ryanair, easyJet, Spanair, Iberia i Vueling ofereixen en les seves respectives pàgines web informació errònia i desfasada en relació amb les indemnitzacions que corresponen als usuaris en cas de problemes amb l'equipatge, retards o accidents.

Davant aquests fets, la CECU insta l'AESA a comprovar aquests fets i a iniciar les actuacions que consideri oportunes des de la seva capacitat inspectora i sancionadora en matèria d'aviació civil i de la protecció dels usuaris del ?transport aeri, per entendre que podrien ser "constitutius d'una infracció a l'atemptar contra els drets bàsics dels consumidors".

Segons va explicar ahir en un comunicat, la CECU ha comprovat que quan s'ofereix aquesta informació als usuaris, aquesta no es troba sempre actualitzada, tal com estableix la notificació realitzada per l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI) de novembre de 2009, plenament vigent, i que modifica les indemnitzacions previstes en el Conveni de Mont-real (1999) emmarcades dins del projecte de contractació electrònica de títols de transport.

La CECU va informar que igualment s'ha posat en contacte amb cadascuna d'aquestes companyies perquè procedeixin a rectificar l'esmentada informació "a la major brevetat" possible i ha notificat aquestes irregularitats a l'Associació Europea de Consumidors (BEUC), de la qual la Confederació és membre.

Un 13% més de viatgers

Ryanair va transportar 5,3 milions de passatgers al març cosa que representa un increment del 13% respecte al mateix mes de l'any anterior, quan va traslladar 4,7 milions de viatgers, va informar ahir la companyia irlandesa de baix cost. Durant el mes passat, la companyia va augmentar el seu factor d'ocupació en dos punts percentuals fins a situar-se en el 79%.

La low cost irlandesa va transportar 66,5 milions de passatgers en els últims dotze mesos i va aconseguir una taxa d'ocupació del 82% durant el mateix període.

Ryanair, que preveu transportar aquest any al voltant de 73 milions de passatgers, compta amb 40 bases i més de 1.100 rutes en 26 països, connectant 152 destins. La companyia compta amb una flota de 224 Boeing 737-800 amb comandes en ferm per a 90 avions més que es lliuraran durant els pròxims dos anys i mig, segons va informar.