Lloret de Mar preveu construir un pavelló esportiu al pati de l'escola CEIP Pompeu Fabra de la població. La instal·lació, que tindrà una superfície total de 1.580 metres quadrats, ocuparà una part de la pista de petanca i una part del pati de la mateixa escola. L'Ajuntament justifica el projecte afirmant que servirà com a gimnàs pel matí i com a instal·lació esportiva a les tardes. El Grup municipal el Grill, però, ha presentat diverses al·legacions al projecte, perquè creuen que la instal·lació "no s'ajusta al mapa d'instal·lacions esportives municipals ni a les normes que dicta el Consell Català de l'Esport".

Des de fa molts anys, l'escola i l'AMPA han reclamat la construcció d'un gimnàs, ja que el centre no disposa de cap instal·lació d'aquest tipus. La resposta de l'Ajuntament ha estat, doncs, construir un pavelló al pati de l'escola i intentar "matar dos ocells d'un tret", com va apuntar Ivan Tibau, regidor d'Esports de Lloret. "El col·legi no té gimnàs i aquest ha estat un dèficit des de fa molt temps i hem volgut resoldre'l. Hem decidit fer el pavelló dins de l'escola perquè l'utilitzin els nens al matí per fer educació física i els clubs esportius a partir de les cinc de la tarda", va explicar Tibau.

Per la seva banda, el Grup Municipal el Grill va presentar ahir un seguit d'al·legacions en contra del projecte amb la intenció d'aturar-lo. "El projecte no s'adapta al mapa d'instal·lacions esportives municipals (MIEM) i tampoc s'ajusta a les normes que dicta el Consell Català de l'Esport", es van queixar en una nota de premsa. Entre aquestes normes, diuen que no s'acomplirà la construcció de graderies per a 200 persones que demana el Consell de l'Esport en les seves fitxes tècniques, perquè hi manca espai i no hi caben.

"Creiem que no s'hauria d'ubicar aquí i menjar-se el pati i la pista de petanca. S'han tret de la màniga aquest pavelló aprofitant la reclamació dels pares sobre la necessitat de tenir un gimnàs, però hauria d'anar en una altra zona", va explicar Joaquim Teixidor, representant del Grill.

L'objectiu de les al·legacions presentades és demanar a l'equip de govern que aturi el projecte i iniciï de foma urgent la construcció de les instal·lacions previstes en el MIEM, "que són les instal·lacions necessàries i que donarien els serveis adequats a les reclamacions que es fan des de el Col·legi".

Tot i les al·legacions, el Grill creu necessari que es construeixi un nou pavelló, "amb tots els condicionants del Consell Català de l'Esport", i emplaça el govern quereubiquin el projecte "en un espai amb la qualificació urbanística adequada".