La ciutat de Girona acull avui el XIV Simpòsium Internacional de Cardiopatia Isquèmica (principalment angines de pit i infarts de miocardi), una de les trobades més importants d'aquesta disciplina mèdica que enguany reunirà prop de 500 cardiòlegs i experts de reconegut prestigi internacional. Aquest simpòsium està impulsat per la secció de Cardiopatia Isquèmica i Unitats Coronàries de la Sociedad Española Cardiologia (SEC). La consellera de Salut, Marina Geli i l'alcaldessa Anna Pagans participaran en la inauguració dels actes, que es perllongaran fins al proper dia 16 d'abril i que comptaran amb una assistència de 500 cardiòlegs d'arreu del món.

Què és exactament el XIV Simpòsium Internacional de Cardiopatia Isquèmica?

Aquest simpòsium consisteix en una sèrie d'actes de caire internacional que se celebren cada dos anys en una ciutat diferent. Aquesta és la segona activitat més important en l'àmbit mundial en matèria de cardiopatia, un simpòsium que es farà en anglès i en el qual participaran experts de renom internacional. També és el primer d'aquest nivell que es celebra a la ciutat de Girona.

Com és que Girona no n'havia acollit mai cap abans?

Perquè la seu d'aquest tipus de congressos s'escull de forma rotativa. Fa dos anys va tenir lloc a Tarragona, abans va ser a València... També és veritat que actualment Girona té prou capacitat d'allotjament i noves infraestructures per acollir un esdeveniment d'aquesta magnitud. Ara comptem amb un Palau de Congressos prou gran com per portar a terme aquest simpòsium. Per aquest motiu penso que és interessant que se celebri aquí a Girona

En què consistirà aquest simpòsium?

A grans trets aquest congrés constarà d'un acte inaugural a càrrec del prestigiós cardiòleg Valentí Fuster, seguit de diverses taules rodones en les que es parlarà dels temes més actuals i innovadors relacionats amb la cardiopatia Per exemple, durant tot el dia de demà es tractaran qüestions com la prevenció d'angines de pit i infarts de miocardi, una discussió sobre casos clínics reals, com afecta les dones, com millorar la qualitat dels pacients, les noves tècniques d'imatge en cardiopatia etc.

Què creu que pot aportar aquest congrés?

La principal finalitat és donar a la comunitat científica una informació detallada sobre totes les novetats que han anat sortint sobre cardiopatia isquèmica. Amb un simpòsium d'aquestes característiques es pretén posar a disposició de la comunitat mèdica els aspectes més rellevants d'aquest tipus de patologia.

Aquestes accions van encarades només a un públic especialitzat o també tenen un component divulgatiu d'interès general?

En principi està totalment enfocat a un públic molt especialitzat dins la comunitat mèdica, com són els cardiòlegs, ja que són temes d'interès que els afecten directament. Ara bé, hi ha aspectes que transcendeixen de la comunitat científica i poden ser d'interès general, com ara els temes de prevenció.