Tossa de Mar fa les nòmines dels treballadors municipals sense especificar els conceptes habituals en aquest document, com són el sou base i els complements específics i els de destinació. El Comité d'Empresa ho ha denunciat al Departament de Treball de la Generalitat.

El problema, però, no és nou, sinó que fa diversos mesos que s'arrossega. Concretament des del mes d'abril de 2009, quan l'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar de manera inicial la nova relació de llocs de treball. I en la nòmina del mes següent, en comptes d'introduir-hi els conceptes legals i habituals que hi apareixen -que són el sou base i els complements específics i els de destinació-, el consistori hi va introduir un concepte nou, que és el de "plenari 14/05/09", fent referència als acords a què s'havien arribat en el ple del 14 d'abril.

El Comité d'Empresa, en assabentar-se, ho va denunciar a l'Ajuntament, perquè creuen que aquest concepte no és legal. El consistori va al·legar que havia estat un problema informàtic i que ho solucionarien, segons explica el mateix Comitè. Després de diversos escrits reclamant que se solucionés el problema i de no rebre cap resposta per part de l'Ajuntament, el mes d'octubre, el comitè d'empresa va decidir denunciar-ho al Departament de Treball de la Generalitat.

Aquest òrgan es va fer càrrec de l'assumpte i va convocar l'Ajuntament per a l'11 de gener d'aquest any. En la reunió mantinguda, Treball va instar l'Ajuntament de Tossa de Mar a refer les nòmines dels treballadors i els va donar un termini de tres mesos per arreglar-ho, sempre segons la versió del comitè d'empresa.

Aquest passat 12 d'abril va finalitzar el termini establert per Inspecció de Treball, però el consistori encara no havia resolt el problema en qüestió. Segons explica el comitè d'empresa, el regidor de Governació va parlar amb Treball i va explicar que estan intentant reparar la modificació del programa informàtic juntament amb la Diputació de Girona. Inspecció de Treball, en resposta a la petició, ha acceptat aplicar una moratòria fins el mes d'agost. De manera que l'Ajuntament tindrà fins l'agost d'aquest any per solucionar el problema de les nòmines, però el mes de juliol ja hauran de presentar alguna proposta davant de l'òrgan del Govern català. Segons el comitè, les nòmines en qüestió han portat problemes a diversos treballadors municipals. Fins i tot, a alguns els han posat impediments en el moment d'anar a demanar una hipoteca al banc.

D'altra banda, la relació de llocs de treball, aprovada per l'Ajuntament a l'abril de 2009 de forma inicial i definitiva al novembre, també ha estat denunciada pel comitè d'empresa, per Comissions Obreres i per uns 30 treballadors afectats al Tribunal Superior de Justícia, que encara no ha donat una data definitiva per dur-se a terme la celebració del judici.

Al tancament d'aquesta edició, havia estat impossible contactar amb l'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom.