El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va presentar ahir en el primer dia del Saló Internacional de Turisme a Catalunya la nova central de reserves on-line d'apartaments turístics inclosa al seu portal. El president de l'ens, Enric Vilert, va avançar també que en breu s'hi incorporarà el motor de reserves d'Escapade, amb 1.400 cases i apartaments turístics a trenta localitats de la Costa Brava, seguint la línia de "millorar i ampliar" el serveis als usuaris i oferir nous canals de comercialització als empresaris. El patronat està present al saló amb un estand de 195 metres quadrats i acompanyat de catorze entitats i empreses gironines.

L'estand oferirà als visitants material informatiu i promocional sobre l'oferta turística gironina, així com dels productes de cultura, salut, bellesa, golf o turisme, i documentació específica per als professionals. Catorze entitats i empreses gironines estan representades a l'estand: les oficines de turisme de Blanes, Lloret de Mar, l'Estartit, l'Escala-Empúries, Càmping Vall d'Aro i Càmping Interpals, Solineu Hotels, Consell Comarcal del Gironès, Turisme Garrotxa, Ripollès Desenvolupament, Vall de Núria, Patronat de Turisme de la Cerdanya, Club de Turisme Nàutic de la Costa Brava, Club de Golf i Club de Salut i Bellesa, i el mateix Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Durant els dies que duri el saló, l'estand del patronat acollirà cinc presentacions i diverses activitats com ara degustacions gastronòmiques i exposició de productes alimentaris i d'artesania. Hi haurà exposats i a la venda productes com ara joies inspirades en la roca foradada del cap de Creus, una col·lecció de plats i serveis de vidre dissenyats pel restaurant El Bulli i tasses inspirades en les xemeneies industrials de la Bisbal d'Empordà. Ahir a la tarda es va presentar el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel i també el Parc Natural de les Illes Medes. L'Ajuntament de l'Escala va donar a conèixer la ruta dels Antics Caboters.

Llibre sobre camins de ronda

Paral·lelament al Saló, el Patronat de Turisme, l'editorial Triangle Postals i la Fundació Agbar - Sorea van presentar la publicació Camins de Ronda. La travessa de la Costa Brava davant d'una setantena de persones. L'acte va tenir lloc a la sala de Cotxeres del Palau Robert de Barcelona

El president del Patronat de Turisme ha destacat que "la publicació permet descobrir la Costa Brava des de la seva vessant més natural: els camins de ronda".

El naturalista Jordi Sargatal, precursor del Parc Natural del Aiguamolls de l'Empordà, va explicar la transformació de la Costa Brava en aquests darrers anys permetent la recuperació d'espais únics, i que molts d'ells formen part dels camins de ronda i de la ruta del GR-92. Sargatal va remarcar que "amb aquest llibre a les mans et pots enamorar de la Costa Brava".