El nombre de vols cancel·lats amb sortida i arribada a Catalunya va ascendir a 231 ahir divendres a la tarda. Segons va informar a Aena, a l'aeroport del Prat es van anul·lar 82 sortides i 84 arribades. A l'aeroport de Girona Costa Brava van ser un total de 28 els vols de sortida suspesos, mentre que d'arribada se'n van cancel·lar 23. Pel que fa a l'aeroport de Reus, es van quedar a terra set vols, els mateixos que havien d'aterrar.

Tots els vols anul·lats van ser per culpa del núvol de cendra del volcà d'Islància en erupció que des d'aquest dijous col·lapsa els aeroports europeus i que tenien com a destinació o sortida el nord d'Europa. De fet, totes les companyies es van veure afectades per la cancel·lació de vols. Als aeroports de Girona i Reus és Ryanair la companyia aèria que ha estat més afectada. A l'aeroport del Prat les més afectades han estat Easyjet, British Airways, Lufthansa i Air France, tot i que Vueling, Spainair i altres també han patit anul·lacions. Segons els testimonis recollits, des de primera hora del matí els passatgers es van anar aplegant als mostradors de les companyies per saber si el seu vol havia quedat o no afectat. La majoria es queixaven de la poca informació facilitada, i fins i tot alguns van explicar que havien trucat a primera hora i que se'ls havia assegurat que es podria volar.

Alguns dels afectats per les cancel·lacions van optar per buscar mitjans alternatius per arribar al seu destí. És el cas d'en Jaime Maturana, un barceloní que, acompanyat de vuit amics vestits de frares, havien de viatjar a Amsterdam de comiat de solter: "Ens han dit de fer cua i potser ens tornen els diners o fer-ho via web, però hem optat per llogar una furgoneta i, cap a la matinada, arribar a Amsterdam. Així no perdrem l'hotel que ja hem pagat", va explicar.