Els responsables del Govern municipal i els representants sindicals dels treballadors de l'Ajuntament (CCOO i UGT) han acordat el document definitiu que emmarca el nou conveni laboral per als treballadors del consistori després de dos anys de negociació. El document s'ha d'aprovar en el pròxim ple. La signatura d'aquest acord té un significat especial pel fet de ser el primer conveni que signa després de 16 anys sense haver-ho fet, substituint d'aquesta manera el conveni aprovat l'any 1994.

En el nou document es destaca, per damunt de tot, la unificació en un text únic de la regulació de les condicions de treball de tots els empleats públics de l'Ajuntament de Palamós, tant del personal funcionari, laboral o temporal, els quals obtenen també la unificació de la jornada laboral, que amb el nou acord passa, per a tot el col·lectiu, a una jornada de treball ordinària de 1.526 hores anuals (35 hores setmanals).

Un cop aprovat el nou conveni al Ple de dimarts, els representants sindicals i els responsables del Govern iniciaran el procés d'acord per a la confecció del document que estipula la Relació dels Llocs de Treball, mitjançant el qual es definirà l'organigrama funcional de l'Ajuntament marcant les normes bàsiques d'organització, així com la qualificació i retribució de cada un dels llocs de treball. Aquest document, que es negociarà per primera vegada a l'Ajuntament de Palamós, està previst que es pugui aprovar properament.