La rehabilitació de l'antiga Plaça de Braus per convertir-la en un complex poliesportiu s'ampliarà i inclourà diverses instal·lacions a la zona del camp del Far, que incorporarà piscines descobertes, una pista de bàsquet i quatre de pàdel. L'empresa que havia dut a terme l'estudi de viabilitat, H2O Sports & Health -filial del grup Riera- tenia encallat el projecte per la situació econòmica i el consistori ha treballat per aconseguir que una nova empresa esportiva elabori un nou estudi de viabilitat que incorpori l'ampliació, que es presentarà en els propers mesos. El projecte, valorat en uns 8,5 milions d'euros, es durà a terme en forma de concessió administrativa i el finançament serà entre un 70 i 80% privat.

"L'empresa que va dur a terme l'estudi de viabilitat projectava que, a banda de complex esportiu, el camp de futbol -de propietat privada- acollís alguna mena d'equipament per a la gent gran. A nosaltres el projecte ens semblava bé, però la situació econòmica de l'empresa ha fet que a l'estiu ens comuniquessin que el projecte estava encallat i que la idea d'equipament al camp del Far també estava aturada", explica l'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU). Per aquest motiu, diu el batlle, l'Ajuntament va contactar amb d'altres empreses interessades amb temes esportius i es va plantejar "la revisió del tema".

En aquest sentit, la intenció del consistori passa per aconseguir concentrar i convertir la zona en una gran àrea poliesportiva que, per una banda, rehabiliti la plaça de Braus i, per l'altra, converteixi la zona annexa del camp en un espai amb piscines descobertes per a l'estiu, una pista de bàsquet i unes quatre de pàdel. Segons Vila, hi ha una empresa disposada a assumir el projecte i en els propers mesos "l'empresa que havia elaborat l'estudi de viabilitat es retirarà i començarem a tramitar el nou estudi econòmic amb aquesta proposta".

La idea de gestió, però, continuarà essent la mateixa: una concessió administrativa gestionada per una empresa privada, que financiarà el projecte. En aquest sentit, Vila insisteix que l'objectiu és que el promotor assumeixi gran part del cost del projecte. "La idea és que financin entre el 70 i 80% del seu cost, perquè si no és així no tindria sentit", afegeix.

L'avantprojecte que el consistori va aprovar a mitjan de l'any passat preveu la conservació de la façana d'aquest edifici catalogat i datat de l'any 1894. A banda d'això, contempla que l'accés principal sigui pel passeig del cementiri. En planta, s'hi contempla un vestíbul, la recepció, la part administrativa i els vestidors. Al costat, s'hi preveu una semicircumferència de vidre que tancarà les dues piscines i el jacuzzi, en l'anomenada zona d'aigües que també inclouria saunes. D'altra banda, hi hauria una àrea per a gimnàs, una sala de fitness, una d'spining i tres sales més per dur-hi a terme altres activitats esportives. En el moment de la seva aprovació, el consistori va desestimar les pistes de pàdel en considerar que hi havia massa oferta a la ciutat, tot i que ara s'incorporaran a la part annexa.

En concurs de creditors

Fa gairebé un any, es va fer públic que l'empresa H2O -filial del grup Riera- es trobava en una situació financera complicada en el marc d'un concurs de creditors -antigament coneguda com a suspensió de pagaments-, però el batlle figuerenc va assegurar que malgrat això tenia previst i "això no li impedia" presentar-se al concurs per aconseguir la concessió i explotació del complex projectat a la zona.