Blanes, juntament amb la resta de pobles de la conca de la Tordera, van signar fa deu dies un conveni de col·laboració per dinamitzar tota la zona i acabar creant una ruta per la vora del riu. La reunió es va celebrar a l'Ajuntament d'Hostalric, que ha estat un dels màxims impulsors de la iniciativa, i es van trobar els alcaldes i regidors de Medi Ambient dels pobles afectats. De moment, només es tracta d'una proposta, però els pobles pretenen fer pressió perquè a la llarga es pugui fer una ruta pel riu i han fet la consigna que cada un desenvoluparà un projecte a la seva àrea. "Aquest conveni és un punt de partida. Tant de bo la iniciativa prosperi i puguem construir un projecte al Tordera", va comentar Celestino Lillo, regidor de Medi Ambient de Blanes.

La proposta de projecte, que ha estat signada pels diversos municipis, porta per títol El Projecte de desenvolupament territorial Ruta de la Tordera i planteja bàsicament quatre punts. Primer es destaca que vol desenvolupar tot el territori. En segon lloc, el text destaca que aquest projecte pot esdevenir una oportunitat per crear un turisme fluvial a la zona. El tercer punt parla sobre la creació d'una ruta per tot el curs de la Tordera. I en quart lloc es fa referència a la importància d'elaborar una cartografia de la zona.

El riu Tordera neix al Montseny entre les Agudes i el Matagalls i desemboca al mar Mediterrani formant el delta de la Tordera entre Blanes i Malgrat de Mar i amb una superfície de 8 quilòmetres quadrats.

Lillo va criticar la Generalitat, perquè mai ha fet una aposta per aquesta zona: "De moment la Generalitat no està posant gens d'èmfasi en aquest zona, que es podria convertir en una ruta turística important", va apuntar el regidor.

El delta

Dins d'aquest impuls que des dels ajuntaments de la zona se li vol donar al riu Tordera, el passat dijous, Malgrat de Mar i Blanes van signar un altre conveni de col·laboració per tancar tota la zona final de la desembocadura del riu, és a dir, el delta. El conveni preveu, cada un per la seva banda del riu, la instal·lació d'una tanca en els darrers 300 metres que prohibirà l'entrada als turistes i habitants, protegint els animals que fan els nius a la zona. I en especial, durant aquesta època de l'any, en què hi arriben moltes aus per fer els seus nius. A banda de la tanca, també s'instal·laran diversos cartells que advertiran als caminants de la zona que no passin a la part interior, deixant la part externa pel passeig. "És una oportunitat per dignificar la zona de la Tordera", va afegir Lillo.