Endesa té entre mans un nou organigrama de gestió de la xarxa de distribució elèctrica de les comarques de Girona que comportarà canvis significatius. La ?companyia elèctrica preveu una reestructuració de l'actual model en el qual la província passarà a formar part d'una de les tres noves gran àrees de gestió. La Catalunya Central.

L'actual director d'Endesa a Girona, Agustí lópez, està a punt de jubilar-se i sense ell, per tant, quedaria una vacant a la demarcació per encarregar-se de la gestió directa sobre el territori. La companyia, però, preveu que el seu càrrec l'assumeixi l'actual director de la Catalunya Central, en Francisco Vizcaíno que està establert a Manresa. D'aquesta manera, Endesa sumarà en aquesta nova zona la província de Girona i també el Maresme, el Vallés Oriental i el Valles Occidental.

La Catalunya Central seria un dels tres grans blocs amb els quals Endesa té previst afrontar aquesta nova etapa de gestió de la distribució elèctrica catalana. Un segon gran bloc és el que formaria únicament la comarca del Barcelonès. És a dir, la que la companyia anomena Catalunya Centre, mentre que el tercer gran àmbit, en la reestructuració seria la resta del territori català i s'anomenaria la Catalunya Oriental.

L'actual director d'Endesa a Girona, l'Agustí López, deixarà el seu càrrec després de 12 anys de feina a les comarques de Girona, ja que va arribar el 1998.

D'altra banda en un procés de reestructuració anterior, durant el gener de 2008 Fecsa-Endesa va nomenar Francisco Vizcaíno com a nou director de la companyia a la Catalunya Central. Vizcaíno substituia aleshores en el càrrec a Francesc Archs, que va passar a desenvolupar la seva activitat professional als serveis centrals de la companyia. Endesa està acabant de perfilar l'organització interna que s'espera que en els pròxims dies l'acabi de fer pública.