Comerciants de Figueres, Roses, l'Escala, Castelló i Llançà volen unir-se amb diferents sectors de l'empresariat, com ara hotelers o productors, per portar a terme iniciatives, com per exemple paquets turístics, que els permetin competir amb altres territoris de Catalunya, com ara la Costa Brava centre i sud, Barcelona o la Tarragona dels parcs temàtics. D'altra banda, les associacions de comerciants d'aquestes poblacions s'acaben de constituir com a Federació de Comerciants Eix Comerç Empordà, a la qual es poden afegir comerciants de qualsevol municipi de la comarca.

Els comerços dels principals municipis de la comarca treballen per fomentar l'activitat conjuntament. Han portat a terme diferents iniciatives i continuaran ara des de la Federació. Però els comerciants pretenen que s'hi sumin també hotelers, restaurants i productors per poder fer conjuntament, per exemple, "paquets" d'estades turístiques amb campanyes gastronòmiques o visites a cellers de vi, entre altres iniciatives que pretenen oferir una estada suficientment atractiva per competir amb altres ofertes turístiques del territori català.

Paquets turístics atractius

"Nosaltres tots sols creiem que és més difícil que aconseguim fer paquets de turístics que siguin prou atractius per batallar amb aquestes ofertes que són tan potents", remarca el president de Comerç Figueres, Jordi Rotllant, en referència a les propostes de territoris molt propers, com la resta de la Costa Brava o Barcelona. En canvi, consideren que treballant conjuntament amb sectors també vinculats al turisme com els hotelers o els restauradors es podrien crear paquets atractius "per a la gent que arriba a l'aeroport de Girona, per exemple, o entren per la frontera de la Jonquera".

Les associacions de comerciants de Figueres, Castelló d'Empúries, Roses, Llançà i l'Escala acaben de constituir-se en Federació, una nova entitat que obre les portes a tots els comerciants de la comarca independentment de la seva ubicació o dimensió. Aquesta és una altra de les estratègies que pretén oferir avantatges per a tots els comerciants per millorar la seva competitivitat. Les associacions que ja en formen part disposen d'una targeta de fidelització dels clients vinculada a l'entitat la Caixa que ofereix avantatges als ?compradors, com els habituals sortejos.