L'Ajuntament de Tossa de Mar va reclamar fa gairebé una setmana al servei de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient que es faci una actuació a la platja de la Mar Menuda del municipi. De moment, però, el consistori no ha rebut cap resposta al respecte.

Les llevantades d'aquest hivern s'han endut part de la sorra que s'havia reestablert en aquesta platja després del temporal de Sant Esteve del 2008 i ha deixat al descobert un mur compacte. La sorra que es va utilitzar per refer la platja s'ha convertit en una pedra dura, que les noves llevantades han deixat al descobert.

El consistori creu que el desnivell que ha quedat podria ser perillós per als ciutadans i visitants que s'acostin a la platja i per això el regidor de platges de Tossa de Mar, Juan Antonio Hervias, va demanar a Costes el passat divendres que calia fer una actuació.

El nou passeig

D'altra banda, ahir va sortir a exposició pública, publicat al BOP, el projecte de remodelació del passeig marítim de Tossa. La proposta, que porta per títol Projecte d'actuació del tram al passeig marítim entre la Mar Gran i la Mar Menuda, estarà un mes a exposició perquè qui ho desitgi pugui fer les al·legacions corresponents.

El projecte de remodelació de l'avinguda Ramon de Penyafort tindrà un cost d'1,5 milions d'euros. I entre les actuacions previstes hi ha l'eliminació de les barreres arquitectòniques, la conversió de 376 metres de la via en una zona per a vianants, la renovació de l'enllumenat públic i el clavegueram i l'obertura d'una rasa per dur el gas natural als edificis que encara usen butà i propà. També es farà arribar el reg terciari a la zona.