El Departament d'Educació de la Generalitat retallarà la seva plantilla dels diferents Serveis Educatius de les comarques de Girona, tal com va confirmar el seu director territorial, Andreu Otero. La Conselleria està estudiant l'execució d'una reducció de personal a tot Catalunya que es farà efectiva a partir del curs vinent.

El màxim responsable d'Educació a Girona va explicar que, en aquests moments, s'està valorant la situació a cadascun dels Serveis Educatius gironins, que ofereixen tres tipus de serveis: espais LIC (llengua i cohesió social), Centres de Recursos Pedagògics (CRP) i Equips d'Assessorament Pedagògic (EAP). Sense concretar quins i quants llocs de treball afectarà la mesura, Andreu Otero va remarcar que l'objectiu del Departament és concentrar-ho en aquelles persones que no tracten directament amb alumnes.

CCOO reclama informació

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha denunciat que aquesta retallada de personal afectarà uns 200 treballadors dels Serveis d'Educatius del Departament d'Educació a tot Catalunya. El sindicat ha criticat la Conselleria per no haver informat de les seves intencions a la Mesa Sectorial d'Ensenyament, de la qual formen part els representants dels docents.

Comissions Obreres va lamentar que la Conselleria no els ho hagi comunicat i encara menys negociat, motiu pel qual han adreçat un escrit al Departament d'Educació exigint-li una reunió "per conèixer l'abast de la retallada de plantilles i els criteris que s'han emprat"; així com també les seves previsions de futur pel que fa als Serveis Educatius. El sindicat ha reconegut que l'administració té la potestat de decidir sobre aquesta qüestió, però també ha assegurat que farà "tota la pressió possible per minimitzar i reduir l'impacte d'aquesta nova mesura".

Finalment, Comissions Obreres ha remarcat la importància dels Serveis Educatius del Departament d'Educació argumentant que "són òrgans de suport permanent i assessorament tècnic, constituïts per un equip multiprofessional que dóna servei als centres educatius, al professorat, a l'alumnat i a les famílies".