El sector turístic europeu pot perdre fins a 7.500 milions d'euros setmanals si la cendra volcànica produïda per una erupció a Islàndia segueix afectant el transport aeri, segons els càlculs de l'entitat financera austríaca Erste Bank.

"Cada setmana sense transport aeri, el turisme europeu perdria entre 4.000 i 7.500 milions d'euros", indica l'anàlisi de Erste Bank. Com també diu que només les aerolínies pateixen pèrdues de 185 milions d'euros per cada jornada que els seus avions han d'estar a terra. Els analistes asseguren que, si continua aquesta situació, també tindria un efecte sobre els preus del petroli, que podrien descendir.

Pel que fa a l'Estat espanyol, la crisi produïda pel tancament de l'espai aeri europeu haurà llençat sobre el sector turístic -excloses les aerolínies- unes pèrdues per valor de 252 milions d'euros fins al dimarts 20 d'abril, segons l'última estimació realitzada per l'Aliança per a l'Excel·lència Turística, Exceltur. El seu vicepresident, José Luis Zoreda, va assenyalar que el sector deixa d'ingressar 42 milions d'euros diaris.