Els municipis turístics de la Costa Brava esperaven la Setmana Santa amb una gran por. Hi havia el que durant molts anys s'ha imposat al Santiago Bernabéu, l'anomenat "miedo escénico". Després d'una setmana sense llum, tothom es temia el pitjor: que les línies provisionals no aguantessin l'increment de consum amb l'obertura d'hotels, comerços i l'arribada de persones que tenen la segona residència a la costa. Una segona apagada hauria tingut conseqüències irreparables. Al final, malgrat la por escènica, la Setmana Santa es va poder viure amb normalitat i sense grans sobresalts. Encara, però, i no cal oblidar-ho, hi ha moltes línies provisionals i persones que pateixen talls puntuals.

Després de les jornades festives han arribat els balanços d'ocupació i, en línies generals, han millorat les xifres del 2009. Per tant, l'arribada de la temporada d'estiu es pot mirar amb cert optimisme. Diversos països europeus no pateixen tant la crisi com nosaltres. Hi ha els anomenats "brots verds". Això ens pot portar un bon nombre de visitants. Aquí, com que continuem força fotuts, bona part de les famílies que puguin sortir, no cal oblidar que moltes s'hauran de quedar a casa, optaran per desplaçaments curts, fet que ens pot portar clients nous que fins ara marxaven més lluny. De moment, per tant, els indicatius són positius.

En tot cas, com es diu en el món de l'esport, tot està per guanyar. De nosaltres depèn que el turista que ens visiti, sigui de casa o vingui de molt lluny, rebi un bon tracte, trobi una oferta diversificada i uns productes de qualitat, no s'apagui el llum a mitges vacances o s'aconsegueixi equilibrar les ganes de gresca d'alguns i, les de descansar i trobar un ambient familiar, dels altres. No cal oblidar que la competència és molt forta i diversos països ofereixen grans instal·lacions a preus molt raonables a les butxaques de la majoria. En turisme, com es diu del FC Barcelona, tot guanyat, tot per guanyar.

En l'esport i en el turisme, no es pot viure del que vàrem fer ?l'any passat o de les ofertes i els serveis que teníem deu anys enrere. Com tot en aquesta vida: renovar-se o morir. El nostre turisme no es pot morir, però tampoc pot deixar de mirar cap endavant. Que les bones sensacions actuals es mantinguin a final de temporada. El camí no serà gens fàcil.