CiU i PSOE van consensuar ahir una moció perquè es licitin les obres encallades de la N-II entre Caldes i Tordera durant aquest segon semestre de 2010. El text, que s'haurà de votar dimarts, és conseqüència de la interpel·lació realitzada dimecres pel diputat Jordi Xuclà (CiU) al ministre de Foment, José Blanco. Si bé, de forma oral, Blanco ja es va comprometre a tirar endavant els treballs durant aquest any, la moció -que comptarà, com a mínim, amb els vots socialistes i convergents- servirà per fer un pas més.

El text assenyala que, dins el Pla Extraordinari d'Infraestructures impulsat per Foment, s'inclouran els trams que estiguin "més avançats" del desdoblament de la N-II, i que concretament es licitaran els treballs dels trams Caldes-Sils, Sils-Maçanet i Maçanet-Tordera. Els dos primers es troben aturats des de fa mesos pels problemes que han patit les empreses adjudicatàries, mentre que el tercer s'hauria d'haver tirat endavant durant el 2009 i encara no s'ha fet. Els veïns dels trams amb obres aturades s'han queixat en reiterades ocasions i han demanat -fins i tot amb manifestacions- que es reemprenguin els treballs.

A més, el text també reclamarà que s'impulsin les actuacions en tramitació a la resta de trams entre Girona i la frontera francesa. Aquests no s'han pogut incloure en el Pla Extraordinari d'Infraestructures -que comptarà amb finançament privat- perquè la seva tramitació no està prou avançada.

Xuclà es va mostrar molt satisfet perquè l'acord, segons va indicar, permetrà desencallar d'una vegada la N-II, una de les infraestructures que més ha reclamat CiU. A tota la demarcació, la Nacional desdoblada hauria d'allargar-se en 101,4 quilòmetres.