El grup d'ICV-EUiA de Blanes, que està a l'oposició, va criticar ahir el govern en una roda de premsa, perquè els pressupostos que es preveuen aprovar en el proper ple de l'Ajuntament presenten un dèficit de 3 milions d'euros. El grup municipal va recordar que l'any passat el consistori ja va tenir un dèficit de més de 5 milions i que, per tant, ara hi haurà una despesa acumulada de 8,4 milions. "Malauradament, una vegada més el dèficit que presenta l'equip de govern és de 3 milions d'euros, que sumat als 5 milions de l'any passat fa un dèficit acumulat de 8,4 milions", va criticar Joan Salmeron, regidor d'ICV per Blanes.

El grup ecologista també va analitzar les previsions que ha presentat l'equip de govern per als propers anys i va criticar que l'ingrés que s'obtindrà del nou contracte de la recollida de les escombraries es compti tot durant l'exercici del 2010. "En la previsió dels pressupostos que ens han presentat equilibren els números el 2010, però ho fan, perquè compten amb els 4 milions que ingressaran de l'empresa Nora", va explicar Salmeron. "Des d'ICV no estem d'acord amb què s'utilitzin tots aquests diners per al 2010. Nosaltres creiem que aquests diners s'haurien de repartir el mateix temps que duraran les amortitzacions de la maquinària", va afegir.

A banda del dèficit, des d'Iniciativa també es va criticar el ritme de despesa que està mantenint el govern, tenint en compte que ens trobem en un context delicat, com a conseqüència de la crisi econòmica. "Creiem que aquest equip de govern segueix sense entendre que estem en crisi i continuen tenint un ritme de despesa que no s'adapta a la realitat", va comentar Salmeron.

Tres mocions

A banda de parlar sobre els futurs pressupostos, ICV també va explicar que presentarà tres mocions per al ple de dilluns. La primera serà una proposta sobre la creació d'un Consell Assessor d'Urbanisme i de Política Territorial amb l'objectiu de controlar el frau al municipi, tenint en compte que actualment hi ha molts ajuntaments que estan sota l'ull de l'huracà per aquesta qüestió i atenent a les recomanacions de la Generalitat i d'organismes europeus.

En una segona moció es demanarà al Departament de Treball que reconsideri la idea d'eliminar el tallers d'ocupació, les escoles taller i les cases d'ocupació. I finalment, també es donarà suport a la companya "Acabem amb la pobresa infantil, ara!" i es demanarà que l'Ajuntament es reafirmi a favor d'aquesta causa.