Fins a tretze municipis de les comarques de Girona han presentat un projecte a la setena convocatòria d'ajuts de la llei de barris que es va obrir el passat 24 de febrer. A Catalunya, la xifra total puja fins a 75 municipis amb 77 projectes de regeneració integral que es resoldran a finals de juny. El pressupost del Govern serà de 99 milions d'euros.

La convocatòria combina tres línies de subvenció. En la primera es tenen en compte els projectes de rehabilitació integral a barris i viles i té una dotació de 60 milions. L'Escala, Calonge i Santa Coloma de Farners opten a reformar el nucli històric, mentre que Blanes ha presentat el projecte per S'Auguer-Sa Massaneda.

La segona línia d'ajuts, "Vies amb projectes" estan destinats a municipis amb menys de 10.000 habitants i té un pressupost de 30 milions. La Jonquera, Sant Miquel de Fluvià i Cassà de la Selva s'hi han presentat per reformar els seus nuclis antics.

Per la seva part, Llançà ha presentat el barri de Puigpinyers i Argilar; i Ullà la Roqueta, nucli històric i passeig de les Eres.

Finalment Campdevànol opta per recuperar el nucli original del municipi, i Ribes de Freser el barri del Pavelló i la connexió amb el carrer Fonnderia.

Mantenir i consolidar

L'última línia de subvencions és de suport als pobles que han culminat els seus projectes mitjançant el contracte de barris. És un ajut per mantenir i consolidar la recuperació de les actuacions fetes. En aquest apartat s'hi han presentat Olot pel seu nucli anitc, i Salt per Salt 70. La setena convocatòria d'ajuts es reserva fins a un màxim de nou milions d'euros per aquesta línia de subvencions.