Lloret de Mar convocarà un concurs públic per canviar de companyia elèctrica, després d'arribar a un acord amb ICV per tirar endavant la moció que aquest grup municipal va presentar el passat 22 d'abril.

L'equip de govern va arribar a un acord amb el regidor d'ICV, Antoni Garcia, per aprovar demà en el ple municipal la moció que va presentar aquest, tot i que hi volen introduir una esmena: que es convoqui un concurs públic per escollir la companyia més ben preparada, segons va confirmar el regidor d'Iniciativa.

Aquest, però, no serà el primer cas que es dóna a les comarques gironines, ja que després dels fets de la nevada, diversos pobles, com Palafrugell i Caldes de Malavella, han decidit donar-se de baixa d'Endesa i contractar una altra companyia.

Segons informaven els ecologistes el passat dijous, en l'actualitat, l'Ajuntament de Lloret és client de l'empresa Fecsa-Endesa, tant per a la via pública com per a les dependències municipals, i cal recordar que, precisament, Lloret va ser un dels pobles més castigats durant la nevada del 8 de març i les conseqüències posteriors.

En la moció, Iniciativa destacava que tots els danys que va patir la població a les línies elèctriques havien estat per "manca de manteniment" i que aquest era un dels motius per deixar d'estar amb aquesta elèctrica.