La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, va declarar que les obres d'ampliació de l'hospital universitari Josep Trueta de Girona no estaran acabades fins a l'any 2014. En declaracions a Ràdio Girona, la titular de Salut va destacar que la construcció del nou Trueta segueix essent una necessitat però que ara per ara no suposa una urgència.

En aquest sentit, Geli reconeix que Salut va assumir un primer endarreriment ja que en un primer moment es fixava com a data final l'any 2012, però manifesta hi ha hagut un cert retard en l'enderroc de l'edifici d'aparcaments i en la col·locació dels mòduls prefabricats que s'utilitzaran com a consultes i com a altres serveis hospitalaris mentre s'enderroquen diferents parts de l'hospital. Geli va recordar que últimament s'han invertit molts diners en el servei d'urgències i en la nova Unitat de Cures Intensives (UCI) perquè hi havia diverses inversions que no podien esperar a l'entrada en funcionament del nou hospital.

"Tenim menys diners, per tant tenim menys possibilitats i Europa ens diu que hem de retallar el dèficit públic, per tant a l'any 2014 suposo que estarà tot", va afirmar la consellera. Si es compleixen aquests terminis, la finalització de l'hospital estarà acabada tres anys després del que es preveia inicialment.