Els càmpings i els apartaments de lloguer gironins han incrementat el número de pernoctacions el mes de març un 12,6% i un 14,4%, respectivament, en comparació amb el març de 2009. D'aquesta manera arrosseguen el turisme extrahoteler a un creixement total del 7,4% (pràcticament el doble que la mitjana espanyola, que va ser del 3,8%), tot i el retrocés de la tercera pota d'aquest subsector, els establiments de turisme rural, que van veure com les pernoctacions descendien un 14%. Les positives xifres, publicades ahir per l'INE, s'afageixen a les dels hotels gironins, que van augmentar les pernoctacions, també al març, més d'un 20%.

Els apartaments de lloguer de les comarques gironines van assolir 35.176 pernoctacions, els càmpings 46.515 i les cases de turisme rural, 17.410.

Gràcies al turisme nacional

Aquest augment de les pernoctacions no hoteleres ha vingut donat exclusivament pel turisme nacional. Mentre les pernoctacions de clients estrangers baixaven en tots els tipus d'establiment, les de catalans i espanyols augmentaven de manera espectacular: un 16,9% més que en el març de 2009, en el còmput total. De fet, de les 99.101 pernoctacions que càmpings, apartaments i cases rurals van sumar, la gran majoria (77.320) van ser de clients no estrangers.

També, al total de l'Estat espanyol el repunt de les pernoctacions en allotjaments extrahotelers el març va ser resultat de l'increment registrat per les pernoctacions dels espanyols, que van pujar un 18,6%, en contrast amb el descens del 0,9% de les realizades pels estrangers.