L'Ajuntament de Lloret de Mar, com ja va fer l'any passat, ha organitzat una fira artesanal a petició dels comerciants per a demà, 1 de Maig, Dia del Treballador. La decisió ha encès la polèmica al municipi, ja que l'Associació de Comerciants hi està d'acord, però diversos sectors socials hi discrepen, segons explicava ahir Nova Ràdio Lloret.

El Primer de Maig és considerat per llei un dia festiu d'obligat tancament dels comerços, però en haver-hi la fira, les botigues de Lloret podran obrir les seves portes. La llei permet com a excepció que, en els indrets on s'organitza un mercat o un esdeveniment similar, els establiments puguin obrir amb total normalitat. Així, doncs, tan dissabte com diumenge està previst que el passeig Verdaguer de la ciutat aculli la fira d'artesania sobre productes relacionats amb el mar i les botigues, per tant, puguin obrir.

La programació de la fira, però, ha aixecat diverses crítiques a la ciutat, en especial del grup d'ICV-EUiA de Lloret de Mar, que no descarta portar l'Ajuntament als tribunals per vulnerar la llei sobre horaris comercials.

Eladio Alguacil, membre d'ICV, va qualificar de "vergonyós" que Lloret "s'inventi una festa per incomplir la llei", en declaracions recollides per la ràdio municipal. El grup d'ICV-EUiA defensa que cal respectar l'1 de Maig com a dia festiu que és. A més, considera que l'Associació de Comerciants "no pensa en els treballadors, sinó només a fer negoci".

Respecte a les crítiques, l'Ajuntament, organitzador de la fira, va explicar que Lloret és una destinació turística i que, per tant, rep visitants tots els dies de l'any. En el cas del dissabte, s'espera molta gent a la vila i Víctor Llasera (CiU), regidor de Comerç, va afirmar que els comerços "han d'estar oberts".

Per la seva banda, el president de l'Associació, Francesc Alsina, va respondre a les crítiques afirmant que "els empresaris també són treballadors". Tant Llasera com Alsina van coincidir a destacar que els comerciants volen obrir i, de fet, així ho van expressar en assemblea, sobretot tenint en compte que ens trobem en crisi.