L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va viure ahir el primer ple ordinari presidit pel nou alcalde, Carles Motas, des que es va produir la moció de censura que va portar a l'oposició els socialistes, Esquerra i Iniciativa. El ple va ser més lleuger que en altres ocasions, però també es va fer evident que a algun regidor li dol haver hagut de deixar el govern per una moció de censura dels ?excompanys de Tots per Sant Feliu. No obstant això, els tres grups de l'oposició van poder gaudir del fet que van aprovar definitivament el pressupost que van elaborar quan encara eren al govern. Ho va permetre l'abstenció de l'equip de govern -CiU, TSF i Amcis-, que tant l'havia criticat perquè el considerava "inflat". De fet, ahir el van seguir criticant per boca de l'alcalde, que va assegurar que era una de les "trampes" col·locades per l'anterior govern per perjudicar l'actual.

Els grups de l'oposició van aprofitar aquesta oportunitat per defensar el seu pressupost i burxar el govern per veure què votarien. El portaveu del govern, Miquel Lobato, va respondre que era necessari aprovar-lo definitivament per poder engegar les inversions i que s'anirà modificant. En aquest punt, Pere Albó (PSC) li va retreure que aquesta necessitat d'aprovar-lo era la mateixa que van tenir el mes de març, quan se'ls va recriminar que en crisi de la nevada es portés a aprovació inicial.

Motas va defensar l'actuació del govern i va assegurar que el pressupost és una de "les mines que estratègicament" va deixar l'anterior govern "perquè l'actual caigui". I va afegir que si no aprovessin el pressupost, fins al juliol no podrien contractar els policies interins, per exemple.

També es van aprovar els nous sous dels regidors, amb una reducció, com havia promès l'alcalde, i la modificació puntual de Can Serra perquè pugui acollir el Museu Thyssen.

Les queixes de l'oposició també es van sentir en la constitució de les comissions informatives, sobretot per part d'Albó, que va assegurar que se'l volia excloure. Motas li va respondre que no veiés "fantasmes".