Dotze municipis de les comarques gironines opten als ajuts de la llei d'urbanitzacions. En total, però, són 15 les urbanitzacions que podrien sortir-ne beneficiades. En concret, els pobles que han sol·licitat ajudes dins del programa d'adequació són Bàscara, Begur, Calonge, Montagut i Oix, Porqueres, Caldes de Malavella (que ha presentat la documentació per a tres urbanitzacions), Massanes (que vol millorar-ne dues), Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Vidreres. D'altra banda, Maçanet de Cabrenys i Massanes participen en la primera convocatòria de subvencions per executar obres d'urbanització, que són la segona línia d'ajut de la llei.

Al conjunt de Catalunya, són 79 els consistoris que volen acollir-se a alguna de les línies d'aquesta llei, que en total podrà repartir fins a 16 milions d'euros. Es preveu que les convocatòries es resolguin a finals de juny i principis de juliol.

En total, hi ha 72 municipis que han presentat sol·licituds per acollir-se als programes d'adequació, que podrà repartir una suma de 9,9 milions d'euros. Cada consistori podrà rebre, com a màxim, 300.000 euros. Es calcula que entre 30 i 40 ajuntaments podrien acabar-se'n beneficiant.

Obres d'urbanització

D'altra banda, hi ha 16 localitats que han demanat subvencions per impulsar obres d'urbanització. En aquest cas, l'ajut que es ?concedirà podrà ser com a màxim del 10% del pressupost de licitació de les obres, amb un límit per ?urbanització de 600.000 euros. En aquest cas, es calcula que podran beneficiar-se'n deu urbanitzacions.