La Biblioteca Comarcal de Blanes estrena un nou servei de préstec que permetrà endur-se e-books, llibres electrònics, als usuaris que ho sol·licitin. El servei es va estrenar el passat dilluns 26 d'abril i es tracta d'un pas més per intentar modernitzar aquest equipament municipal.

Els usuaris de la Biblioteca es podran endur en préstec un e-book, juntament amb un manual d'instruccions i una enquesta de satisfacció. La Biblioteca, però, obligarà als usuaris que signin un full de compromís pel qual la persona que s'endugui el llibre electrònic retornarà el material i ho farà en perfectes condicions.

El nou servei és tota una innovació, ja que es tracta d'un programa pilot iniciativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que té com a objectiu introduir aquesta nova tecnologia a les biblioteques públiques i avaluar la seva acceptació per part dels usuaris. Cal tenir en compte que aquest tipus de llibre tot just s'està introduint als mercats, però té un cost força elevat encara.

Cada aparell compta amb 249 obres, 110 en català, 92 en castellà i 47 en anglès. Els títols en castellà i en anglès són llibres de domini públic i, per tant, lliures de drets d'autor.

El termini de préstec que la Generalitat ha previst de forma inicial és de 15 dies i la idea és que durant tres mesos es vagin recollin dades per avaluar com de satisfets han quedat els usuaris un cop utilitzat el dispositiu. És per això que un cop es torna cal omplir una enquesta de satisfacció.

Nova web

Per altra banda, el passat 23 d'abril, dia de Sant Jordi i del llibre, la Biblioteca també va estrenar la seva nova pàgina web, molt més clara i actual.