Milers de persones d'arreu van visitar els carrers del centre de la ciutat de Figueres atretes pels centenars de parades de les fires. Les mostres de dibuix, pintura, artesania i alimentació van ocupar el centre de la capital altempordanesa, malgrat que la pluja intermitent -especialment durant el matí i a mitja tarda- va deslluir la vetllada. La plaça Catalunya, la Rambla, la plaça de l'Ajuntament o els carrers Peralada, Caamaño o Girona van ser alguns dels principals escenaris de la trobada firaire anual.

Les fires al carrer són una de les activitats més tradicionals i populars de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, que es va inaugurar aquest divendres. La cita atreu any rere any milers de visitants que acudeixen a la ciutat per passejar i comprar entre la gran quantitat de productes diversos àmbits que s'hi poden trobar. Aquest any, a banda de les fires, el darrer tram del carrer Nou i la placeta baixa de la Rambla vatornar a acollir una desena de taller artesans de Navata, on els visitants van poder veure com es feien en directe alguns productes, com ara gots de vidre. La trobada d'enguany coincideix amb el 50è aniversari de la Fira del Dibuix i la Pintura. De fet, el Casino Menestral -que és l'entitat organitzadora de totes les mostres al carrer- ha fet diversos actes per commemorar-ho així com també un cartell especial per a l'ocasió.

La Fira de l'Artesania va ocupar novament la placeta baixa de la Rambla, la plaça de l'Ajuntament i els carrers Girona i Peralada en aquesta tradicional celebració, que enguany arriba a la seva 28a edició. Els voltants de la Rambla van acollir també, un any més, la 25a Fira de l'Alimentació. Diversos productes de menjar i d'elaboració pròpia on es podien trobar des de embotits fins a herbes medicinals. El carrer Caamaño, d'altra banda, va acollir la 28a edició de la Fira Mercat amb productes com els que els firaires comercialitzen els dijous al mercat setmanal. Les mostres van coincidir, un any més, amb el dia de la festivitat del treball. Per aquest motiu, la ciutat no només va rebre la visita de figuerencs i figuerenques sinó que també s'hi van aplegar persones d'arreu de la demarcació.

Gran nombre d'assistents tot i el mal temps van visitar les parades a la ciutat.Els més petits van poder participar en activitats diverses com ara el dibuix. Els principals carrers es van omplir de persones que es van desplaçar a la ciutat, en la popular trobada anual. La fira de l'alimentació va comptar amb nombrosos estands on els assitents podien trobar productes diversos.