El port de Palamós va començar ahir la temporada de creuers amb l'arribada del Wind Spirit. Es preveu que aquest any s'incrementi en un 20% el volum de passatgers que arribaran a Palamós, cosa que es tradueix a més de 40.000 turistes. Segons l'alcaldessa del municipi, Maria Teresa Ferrés, serà "una molt bona temporada" i això fa que el port de Palamós sigui "un port de referència al Mediterrani". La temporada durarà set mesos, fins al 6 de novembre, serà una de les més llargues i comptarà amb uns quaranta creuers. Ferrés ha destacat que els passatgers acostumen a ser americans, anglesos i alemanys que visiten "no només el municipi, sinó indrets turístics de la demarcació de Girona".

L'alcaldessa va explicar que el port s'està promocionant arreu del món. A tall d'exemple, a la Fira Internacional de Miami, on es reuneixen els millors ports d'arreu del món. I, properament, es promocionarà en una fira a Canes, en què es reuneixen els ports de l'àrea del Mediterrani.

El creuer Wind Spirit va arribar procedent del port de Barcelona. Inicialment, el vaixell havia d'arribar a les vuit del matí però no va amarrar fins a les tres de la tarda per un problema intern. Els 88 passatgers que anaven a bord, majoritàriament nord-americans, van fer una estada curta al municipi perquè a les vuit de la tarda el vaixell tenia previst salpar cap a Portvendres (Catalunya Nord). Una de les novetats d'enguany és l'arribada dels creuers Thomson Dream, Funchal i Boudicca, que per primera vegada faran escala al port gironí.