El grup municipal el Grill de Lloret de Mar, que està a l'oposició, proposa que la remodelació del passeig marítim del poble es voti en un referèndum similar al que es farà a Barcelona per la millora de l'avinguda Diagonal de la ciutat. Segons el Grill, s'hauria d'obrir un procés participatiu ampli a tota la ciutadania per decidir com s'ha de reformar el front marítim de Lloret.

La formació municipal està d'acord a reformar el passeig per construir-hi un pàrquing subterrani i potenciar la zona més turística de la vila, però critica el Pla de Mobilitat presentat per l'alcalde, Xavier Crespo, fa pocs dies, perquè argumenten que "s'ha fet amb poc consens i a corre-cuita".

A banda de la iniciativa de ?celebrar un referèndum, el Grill no està d'acord amb diversos ?aspectes concrets de la reforma. El primer punt del qual discrepen és que el tram de mar del passeig es ?converteixi en una via d'una sola ?direcció al trànsit, ja que creuen que és "inviable sobre el ter?reny".

La formació tampoc veu necessària la construcció de la rotonda que el projecte té en compte fer al final de l'avinguda Pau Casals. Des del grup, s'argumenten bàsicament dos motius: el cost del giratori, que ascendeix a 123.000 euros, i que la seva construcció implica la pèrdua d'una quarantena de places d'aparcament en el pàrquing de la ?Sardana i no hi estan d'acord.

Per altra banda, també creuen que el projecte del carril esport, que s'ha d'instal·lar al mateix passeig, està poc definit. Segons el Grill, "tal i com està plantejat en el projecte, el carril esport presenta dificultats per fer compatible la pràctica dels diversos esports que s'hi poden practicar a la vegada". A més, des de la formació es reclama que l'alcalde aclareixi si a les zones on s'han projectat càrregues i descàrregues, en un futur, es convertiran en terrasses pels bars del passeig.

"Ens plantegem si és necessari realitzar aquesta reforma. I no ja des del punt de vista de la viabilitat tècnica sinó des de la viabilitat social", va dir Joaquim Teixidor, portaveu del Grill. "Ara per ara, el projecte només crea confusió entre els ciutadans, i que quan més complex és un projecte des del punt de vista social, quantes més arestes i possibles desacords planteja, més necessari és incorporar legitimitat i consens per tal que la seva implantació sigui possible", va afegir Teixidor.