Els ajuntaments aproven els pressupostos en diferents onades, més o menys com passa amb les consultes sobiranistes. La primera onada sempre coincideix amb el mes de desembre. Per anar bé, un pressupost s'ha d'aprovar abans de començar l'exercici. Això seria el més normal i natural, però el percentatge d'ajuntaments que ho fan, tot i ser notable, no és majoritari. La segona onada es produeix el mes de gener, és a dir, després de festes. Cap problema. Alguns, però funcionen amb el pressupost prorrogat durant unes quantes setmanes o mesos. Blanes ha aprovat el pressupost la darrera setmana d'abril, és a dir, quan s'ha consumit un terç de l'exercici. Aquest és un mal costum, perquè molt bona segur que no és, de tots els governs de Blanes. Ja sigui per una cosa o una altra, el pressupost, normalment, sempre s'aprova amb retard. O s'anuncien una sèrie d'ingressos i despeses que després cal complir.

En tot cas, les desviacions, es van corregint amb modificacions al llarg de l'any. Seria bo, però, tornant a les consultes sobiranistes, que els pressupostos no quedessin en una declaració de bones intencions i en la majoria de capítols, es complís el previst. Al principi, sempre quadra. Aquests darrers anys, però, en què han baixat molt els ingressos, a final d'any els números vermells, és a dir, dèficit, han fet acte de presència amb una gran virulència. Per això molts ajuntaments tenen un Pla de Sanejament amb el qual s'hauria de redreçar la situació. Del debat de què voleu que us expliqui. Com sempre, per uns és el millor camí i per altres el pitjor. En tot cas, entre tots el que haurien de fer és tancar al més aviat possible el debat de FCC, l'empresa que ha fet durant pràcticament 20 anys la recollida d'escombraries i neteja viària.

Des de 2002, amb el contracte caducat i un desgavell amb les factures de nassos. Com que tots han governat i estat oposició, el millor seria tancar el tema de forma correcta per a totes les parts implicades i que hi hagi més sort i diligència, sobretot una millor forma de fer en un futur. D'inversions sols en comentaré una, els 900.000 ? per equipar la ciutat esportiva. Després d'anys d'obres, problemes i més problemes, el pavelló i la urbanització són municipals. Ara sols queda esperar que l'última data anunciada de posada en marxa, al setembre, sigui real i definitiva. Ni en temps de crisi ni mai, no es mereixen que hi hagi 30 milions inutilitzats davant del veïnat de Mas Cremat.