Frederic Cabré, actual president de la demarcació de Girona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, va revalidar ahir el seu càrrec. La candidatura encapçalada per Frederic Cabré i Segarra, amb 186 vots (63,6%), va guanyarles eleccions a la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC. Per la seva banda, la candidatura de Joan Torner i Corcoy va obtenir 98 vots (33,6%).

Era la primera vegada que hi havia eleccions en la demarcació gironina del COAC, donat que fins ara sempre s'havia presentat únicament una candidatura. Un total de 292 arquitectes inscrits a la Demarcació de Girona del COAC, un 39,1% del cens composat per 746 arquitectes, van participar a les eleccions convocades per conformar la Junta Directiva de la Demarcació, la Junta de Govern de l'entitat per als propers quatre anys, així com els 200 representats de l'Assemblea General del COAC.

Cabré té despatx professional des de 1985 dedicat a projectes d'obra pública d'equipaments, espai urbà, intervencions de rehabilitació i paisatge, i és membre de junta de la Demarcació de Girona del Coac des de 2005.

Anaven en la seva candidatura, i formaran part de la nova junta, Raquel Serrat com a secretària, Jordi Ortega com a tresorer, Carme Tarrenchs com a vocal, Joan Falgueras com a vocal de Cultura i Marc Riera com a vocal de Formació.

En una recent entrevista a Diari de Girona, Frederic Cabré assenyalava que, tot i que duia un any i mig com a president -hi va accedir a la mort del seu predecessor, Josep Riera i Micaló- , volia revalidar el càrrec perquè "no fa massa temps que s'han produït canvis, i els projectes, i més en el món de l'arquitectura, necessiten un cert temps"."Han sigut uns dos anys molt complicats en els quals hem hagut d'adaptar l'entitat col·legial a una realitat radicalment oposada a l'existent", explicava.

Quant als objectius que es planteja per al nou mandat al capdavant de la demarcació gironina del COAC, Cabré indicava que un dels principals "ha de ser potenciar la difusió de l'arquitectura de qualitat, aproximant el seu llenguatge a la gent i ratificant el nostre compromís a la societat". "Esmerçarem esforços en aquest sentit, millorant la resposta a la realitat diversa dels arquitectes i facilitant la seva tasca professional", asssegurava.

Eleccions al Col·legi Català

Les eleccions al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya -aque també es celebraven ahir- no es van veure afectades per la pluja i el mal temps. Amb el tancament dels col·legis a les set de la tarda, l'organització es congratulava per l'alta participació (tot i que les dades concretes no se sabran fins avui , algunes fonts parlaven també d'un 25%). Per a Lluís-Xavier Comerón, degà en funcions, la jornada de votacions va ser "molt satisfactòria", malgrat que el preocupava que el mal temps influís en la dades de participació. Lluís Alonso, candidat a degà, va valorar també "molt positivament" l'afluència de gent a les urnes perquè generen un debat dins el col·legi que és "bo i higiènic". Els resultats pel que fa a Catalunya no es coneixeran fins avui.