El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Ptop) ha decidit sancionar el regidor de CiU de Susqueda Oriol Ortín, a l'oposició a l'Ajuntament, en 29.000 euros per haver col·locat dues cases prefabricades de fusta en sòl no urbanitzable, que no tenen llicència municipal i haver-les explotat com a apartaments turístics.

Aquesta multa, però, finalment no serà tan quantiosa, segons fonts del PTOP perquè el mateix regidor va presentar un projecte d'enderroc de l'allotjament turístic i ho ha desmantellat de forma voluntària i en el termini sol·licitat. Finalment s'ha decidit reduir la sanció fins als 3.000 euros, gairebé en una desena part del que hauria d'haver pagat inicialment.

Les dues edificacions de fusta d'uns 40 metres quadrats cadascuna estaven instal·lades en el paratge del veïnat del Coll conegut com a Refugi de Guilles i segons el PTOP en ser en sòl no urbanitzable vulnerava els usos, ja que en aquell indret només podien ser agrícoles.

Urbanisme va començar a investigar el cas i l'Ajuntament també va obrir un expedient a finals del 2007 per intentar solucionar aquesta il·legalitat.

El procés finalment ha culminat amb l'expedient de la Direccó General d'Urbanisme que va comunicar a Oriol Ortín la il·legalitat i ordenar-li l'enderroc de les edificacions així com de la sanció econòmica.

Aquest tema, a més, ha dut malestar i certa polèmica al municipi selvatà i fins i tot va centrar una part d'un "manifest per la pau" aprovat en el darrer plenari i subscrit per quatre entitats del municipi i que el mateix Oriol Ortín criticava l'endemà del plenari, en considerar-ho una "criaturada" que demostra "manca de serietat i professionalitat en el càrrec perquè els plens no serveixen per fer personalismes".