El Consorci de Viles Termals de Catalunya ha iniciat l'elaboració d'un pla de desenvolupament d'aquestes poblacions que marcarà les línies estratègiques a seguir per als propers anys, a curt i a llarg termini, així com un pla d'accions i de comunicació, gràcies a una subvenció del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

D'aquest consorci, en formen part nou municipis, dels quals tres són selvatans: Caldes de Malavella, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

Aquest pla en primer terme farà una anàlisi i prospecció de terreny i té com a objectius posicionar Catalunya com a destinació termal de qualitat; promoure les viles termals a través d'una marca comuna identificada Viles termals catalanes. Terra i Aigua potenciar el coneixement de les propietats tant terapèutiques com lúdiques dels recursos mineromedicinals; establir un Pla de desenvolupament integral, en tots els àmbits, entre d'altres. A més, el Consorci de Viles Termals de Catalunya té la intenció d'ampliar el nombre de membres de les viles termals catalanes.