Els Mossos d'Esquadra van enxampar dilluns a la nit l'alcalde de Mont-ras, el convergent Manel Montalbán Pua, conduint per la carretera C-66, en el terme de Palafrugell, sota els efectes de l'alcohol. Malgrat que l'etilòmetre va marcar 0,74 mil·lígrams d'alcohol per litre d'aire expirat -el que suposa una infracció penal- l'alcalde no va ser detingut pels agents que l'havien aturat però sí que li van obrir diligències per un delicte contra la seguretat del trànsit. El batlle haurà de passar comptes davant el jutjat de guàrdia de la Bisbal.

Va ser poc després de les dues de la matinada quan un cotxe dels Mossos que patrullava per la c-66 -la carretera que arrenca a la rotonda de Llofriu i que desemboca a Girona després d'haver creuat la Bisbal- va advertir la presència d'un vehicle que circulava a velocitat anormalment reduïda. Els policies van manar al conductor del vehicle aturar-se al voral de la carretera i, després de parlar breument amb ell, van observar que podia estar condicionat pels efectes de l'alcohol. Manel Montalbán va bufar i va donar un positiu gairebé tres vegades superior al límit que permet la llei, el que li va suposar la imputació per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Diari de Girona va provar ahir de posar-se en contacte amb Montalbán però tots els intents van ser en va. Montalbán és alcalde de Mont-ras des de novembre del 2008, després que impulsés una moció de censura que va triomfar gràcies al suport d'una regidora trànsfuga.