El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha dissenyat un nou enllaç est a Palamós de l'autovia de la C-31. És el tercer dibuix i el segon canvi, però satisfà les desenes d'al·legacions de veïns, empresaris del polígon de Sant Joan i la Cambra de Comerç palamosina en el sentit que una sentència no permet que durant la nit circulin camions pel carrer Arnau Sa Bruguera, cosa que amb el disseny anterior hauria suposat que els vehicles pesants que anessin a descarregar al polígon i al port fessin una gran volta. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va presentar ahir aquesta modificació acompanyat del director general d'Urbanisme, Jordi Follia, i l'alcaldessa, Teresa Ferrés. Sobre l'import de la modificació, Nadal va limitar-se a dir que l'obra és "una mica més cara", però que resol els problemes que s'havien generat.

El primer traçat contemplava un pont sobre la C-31 que connectava amb la rotonda de la Fosca i un pas per sota de l'autovia que arribava a al polígon. Aquesta opció va ser desestimada després que l'Ajuntament reclamés la conservació del Puig Xifra, del qual s'havien d'extreure les terres per elevar l'autovia i permetre el pas inferior. Aleshores, es va dissenyar la segona opció i que ha aixecat ampolles entre veïns del carrer Arnau Sa Bruguera, empresaris del polígon i la Cambra de Comerç. Concentrava una única connexió en aquest carrer, cosa que obligava els camions a fer una gran volta ja que de vuit del vespre a vuit del matí hi tenen el pas prohibit.

Ara, la tercera opció manté la connexió a l'Arnau Sa Bruguera i recupera la de la rotonda de la Fosca, si bé el pont és més petit que el del primer disseny.

Nadal va explicar que d'aquesta manera es descarrega l'Arnau Sa Bruguera de trànsit i que l'opció s'ha pres després de parlar amb l'Ajuntament i llegir les al·legacions: "Aquesta opció concilia tots els problemes plantejats i resol les afectacions que preocupaven l'Ajuntament, particulars i empreses". La rotonda de l'Arnau Sa Brugera rebrà la connexió, quan s'executi, de la perllongació del carrer Enric Vincke. Per a Nadal, no tindira sentit no connectar aquest carrer amb la futura autovia.