Ustec·STEs acusa el Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu de negar-se a informar del resultat de la implantació de la sisena hora a Primària, així com també a incloure-ho en l'avaluació de Primària feta aquesta setmana. A més, el sindicat ha engruixit els seus arguments contra l'hora complementària relacionant el seu cost per a 2010 i 2011 amb l'estalvi que suposaran les retallades del Departament d'Educació per a aquests mateixos anys.

El portaveu d'Ustec.STEs a Girona, Xavier Díez, va afirmar que aquest Consell adscrit al Departament "no vol que transcendeixin els resultats de la sisena hora conscient que són negatius". Díez també en va quantificar la despesa a Catalunya: 93.540.381 euros aquest any i 103.455.661 el 2011 -calculat a partir de la Memòria econòmica del Pacte Nacional d'Educació.

El seu sindicat denuncia que aquesta despesa "ha hipotecat greument el sistema educatiu" i que "hi ha una correlació evident" entre ella "i la retallada de serveis fonamentals", com l'atenció a la diversitat, els serveis educatius o les aules d'acollida. Per refermar aquesta acusació, Ustec·STEs ha estimat els diners que l'administració s'estalviarà amb les diferents retallades a Educació: entre 60 i 90 milions aquest 2010 i de 72,6 a 104,9 milions l'any que ve. És a dir: el sindicat contraposa els gairebé 197 milions de despesa que atribueix a la sisena hora per a aquest període, amb un estalvi que situa entre 132,6 i 194,9 milions.

L'extensió de la sisena hora a Girona es completarà el curs vinent amb les escoles rurals, de manera que tots els centres de primària gironins ja hauran ampliat l'horari -menys la ZER Volcans i l'escola de Sarrià. Díez va recordar estudis que han valorat negativament la mesura i, reiterant la petició que fan des que es va acordar implantar-la, va demanar que la sisena hora "es desmantelli" el curs vinent.