El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va destacar ahir durant la seva estada a València en l'acte pel reconeixement de l'Arc Mediterrani que aquest eix ferroviari en alta velocitat serviria per solucionar el "forat negre" de la xarxa ferroviària transeuropea. Nadal va remarcar que per primera vegada el Govern espanyol s'ha adonat que, si es vol "dinamitzar l'economia" i "respondre de manera definitiva a la crisi, ha de prendre decisions tangibles a favor del corredor". El conseller creu aquest eix ferroviari farà "obvi" que aquesta és "la sortida natural dels productes de l'est i sud de la península".

En relació a la promesa del Ministeri de Foment de tenir enllestit l'estudi tècnic sobre el corredor aquesta primavera, el conseller de Política Territorial es va mostrar convençut que es presentarà en els termes indicats i que compta amb el compromís del Govern espanyol.

En aquest sentit, Nadal també va remarcar que fins ara cap Govern s'havia compromés amb aquest eix, tot indicant que "per primera vegada el Govern espanyol s'ha adonat que si vol dinamitzar l'economia i respondre de forma efectiva a la crisi ha de prendre decisions tangibles a favor del corredor".

El conseller, a preguntes sobre les relacions amb el govern valencià, del qual també hi era present el conseller d'Infraestructures, Mario Flores, va destacar que hi ha una bona sintonia en aquesta matèria, tant entre el president Montilla amb el president Camps com entre ambdós consellers. En aquest tema -va afegir el conseller Nadal- "la política ha d'unir més que separar".