La Corporació de Salut del Maresme i la Selva van alertar ahir que

han detecat que en els darrers dies hi ha persones que es fan passar per personal sanitari per intentar entrar a domicilis, especialment de gent gran, amb l'objectiu de robar o de preparar futurs robatoris.

Les persones es presenten com a personal dels hospitals i demanen entrar sota l'excusa que estan fent un estudi o, en d'altres casos, que venen a fer una visita de reconeixement. Una vegada han aconseguit que els ancians creguin que són metges, els impostors comencen a fer una sèrie de preguntes a les seves víctimes amb l'objectiu de saber quanta gent viu a la casa i els seus horaris, per organitzar un robatori. "Alguns testimonis ens explicaven que els feien preguntes, probablement no per robar en el moment sinó amb l'objectiu de preparar futurs robatoris", va comentar Xavier Conill, director en Planificació i Desenvolupament de la Corporació de Salut.

Diversos d'aquests casos s'han detectat en els últims dies a localitats costaneres de les dues comarques i la Corporació ha volgut actuar fent una crida per demanar prudència a la ciutadania i que es mantinguin alerta. "Volem recordar que la gent que treballa als hospitals, quan fan una visita ho fan de manera programada i, a més, porten sempre una identificació ben clara. Ara bé, si tot i això, hi hagués qualsevol dubte, cal que la persona truqui als nostres telèfons d'atenció i confirmi la visita", va recordar Conill.

Primer van actuar per la comarca del Maresme, però ja estan fent visites a la Selva. "Fa una setmana que ho havíem detectat més per la zona del Maresme nord, però des de dijous ja hem pogut confirmar algun cas més a Lloret de Mar", va afirmar Conill. "Vam parlar amb els Mossos fa uns dies i ens van dir que aquest tipus d'accions són una pràctica molt habitual per intentar entrar als domicilis fent-se passar per empreses", va afegir Conill.