El port de Palamós ja té disset escales confirmades de creuers per a la temporada del 2011. A més, una nova companyia naviliera, la MSC, ha escollit el municipi per fer-hi escala per primera vegada durant l'estiu de l'any vinent. El secretari per a la Mobilitat del PTOP, Manel Nadal, va ressaltar ahir que la previsió confirma el creixement sostingut i imparable que ha assolit Palamós per a aquest tipus de turisme, i que ja situa el seu port com el segon de Catalunya en creuers. Aquest dilluns, la Generalitat, l'Ajuntament, la Diputació i la Cambra de Comerç van signar un conveni mitjançant el qual s'aporten 40.000 euros per consolidar la el port com a destinació turística de passatgers de creuer.

L'acord estableix diverses línies d'actuació per potenciar les escales de creuers, fidelitzar les companyies existents i fomentar l'oferta turística vinculada a aquest tipus de turisme. Nadal va ressaltar que el conveni permetrà consolidar un turisme que "deixa un retorn important al territori". I és que, segons un estudi portat a terme durant la temporada passada, es calcula que cada passatger es gasta uns 60 euros de mitjana a la població baixempordanesa. Actualment, Palamós ja se situa com el segon port de Catalunya en turisme de creuers. De fet, el nombre de creuers que fan escala al port gironí no ha parat de créixer en els darrers anys. Per aquest 2010, el port preveu rebre 38 escales que portaran 36.000 passatgers.

Respecte a la temporada passada, això representa un increment del 19% en número d'escales, i d'un 7% pel que fa a passatgers. Si totes les escales confirmades es porten a terme, aquesta es convertirà en la millor temporada de creuers al port de Palamós.

Disset escales per al 2011

La velocitat de creuer que ha assolit el port de Palamós com a escala de grans vaixells, però, no s'atura aquí. I és que, per a l'any vinent, ja hi ha confirmades 17 escales. Nadal també va declarar que, en un futur, es preveu continuar impulsant l'Empordà i la Costa Brava com a referent del turisme de creuers incloent a l'acord "altres ports que també desitgen tenir activitat d'aquest turisme, com el de Roses".

La signatura va fer-se a escassos metres del creuer Thomson Dream, que aquest any ha fet escala per primer cop al port de Palamós. Per commemorar l'efemèride, el president de Ports de Palamós i l'alcaldessa del municipi, Teresa Ferrés, van entregar una mètopa commemorativa al capità del vaixell.