L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha volgut explicar l'agressió que ha patit aquest matí. L'alcaldessa, visiblement afectada, ha reconegut haver passat el pitjor dia de la seva vida quan un extreballador de l'ajuntament -que reivindicava que se l'ha de readmetre- l'ha agredit amb un ganivet de grans dimensions. 'Jo estava esmorzant i he notat una arma que em tocava el coll, ha estat molt desagradable', ha relatat. Els companys que estaven amb ella han aconseguit reduir-lo i han frustrat un segon intent d'agressió de l'home, que ja està detingut. Casamitjana anirà dimecres a presentar una denúncia formal al jutjat i ha dit que l'ajuntament treballa per presentar-se com a acusació particular.

L'alcaldessa de Roses ha explicat també que ja havia denunciat amb anterioritat aquest home, Jaume Sastre, que des de fa setmanes seu davant l'ajuntament per reclamar un lloc de treball que, segons diu, li havia promès l'alcaldessa. Casamitjana també ha agraït les múltiples mostres de suport que ha rebut al llarg del matí. El president de la Generalitat, José Montilla, i tots els consellers han estat algunes de les múltiples trucades de suport que l'alcaldessa ha rebut.

Segons ha relatat la mateixa Casamitjana, a les deu del matí ha baixat a esmorzar al bar 'El Caimán', situat just al costat de l'ajuntament, acompanyada del regidor de Serveis Territorials, Paco Martínez, la regidora de Serveis Socials, Francisca Martín, i el director del museu de Tècnica de Figueres, Juan Jesús Aznar. Poc després d'asseure's, ha explicat que algú ha llençat uns papers sobre la taula i, seguidament, ha notat com li donaven una empenta per darrera, l'agafava pel cabell i li posava al coll un ganivet. Immediatament, els regidors que acompanyaven Casamitjana s'han llençat sobre l'agressor per reduir-lo i, ha estat llavors, quan l'alcaldessa ha caigut a terra.

Tot i que els acompanyants de Casamitjana han aconseguit reduir en un primer moment Sastre, l'home no s'ha donat per vençut i ha protagonitzat un segon intent d'agressió que, en aquesta ocasió, han pogut reprimir els companys de l'alcaldessa i altres persones que es trobaven al bar. 'Crec que aquest home té un problema mental perquè sinó no s'entén aquest tipus d'agressió', ha dit Casamitjana que també ha agraït que els seus companys s'haguessin 'abalançat' sobre l'home 'obviant absolutament el què els hauria pogut passar'.

La regidora de Serveis Socials, Francisca Martín, ha explicat que quan l'home s'ha abalançat sobre ella l'hi ha dit que la volia matar. També ha relatat que el ganivet amb què volia fer-li mal era de grans dimensions i que la fulla tenia fins a nou centímetres d'amplada. 'Ha estat molt dur per nosaltres però sobretot per ella', ha reconegut Martín.

En bon estat de salut

No obstant la gravetat dels fets, l'alcaldessa es troba en bon estat de salut després de ser atesa al Centre d'Atenció Primària. 'Estic bé, tinc només una esgarrapadeta, he anat al CAP i m'han atès molt bé', ha tranquil·litzat Casamitjana que ha dit que s'ha sentit 'molt acompanyada en tot moment'. L'alcaldessa però ha tingut problemes per contenir les llàgrimes. 'Necessito interioritzar el què ha passat i respirar', ha indicat.

Però també ha volgut llençar un missatge d'optimisme. 'Continuaré endavant, me'n sortiré i sé que compto amb tot el consistori, entre tots retornarem a la vida diària', ha manifestat. Tot i que aquesta tarda la passarà reposant a casa, Casamitjana ja ha avançat que el dimecres anirà als Jutjats a presentar una denúncia formal i que es reunirà amb la resta de regidors en Junta de Govern per tal que el consistori es presenti com a acusació particular en el cas. L'alcaldessa també ha reconegut que ja havia denunciat anteriorment l'home per amenaces ja que no parava d'acusar Casamitjana de 'mentidera' per no donar-li un lloc de feina que ell assegurava que li havia promès.