El ple de Sils ha demanat per unanimitat que es derogui el decdret del 2002 sobre la regulació dels locals d'altern a Catalunya i que permet la instal·lació de macropostíbuls i que fomenta, com assegura el grup d'ICV de Sils en la moció que va presentar en ple, "la proliferació de persones en situació d'explotació sexual i que va contra els principis establerts en el conveni de Nacions Unides del 1949 contra el tràfic i tracta de persones en explotació sexual".

Aquesta moció que va passar pel ple de la setmana passada va aconseguir el suport de tots els grups i també tenia l'objectiu: "fer una crida a la solidaritat amb els alcaldes de Catalunya que lluiten per eradicar suprimir la prostitució en els seus municipis amb la seva oposició a la construcció de prostíbuls", fet que s'ha pogut plasmar a la Jonquera (Alt Empordà) o Mataró (Maresme), on els batlles s'han enfrontat a la justícia per aquest tema.

I és que per ICV, "es fa impossible reduir el fenoment de la prositució" ja que al seu parer, la llibertat per instal·lar negocis amb tots els requisits legals, fa que no es puguin evitar la instal·lació de prostíbuls. I titlla d'ambigu el reglament del 2002 que regula la instal·lació de clubs d'altern. Aquest acord pres en el ple s'enviarà al Parlament al Govern de la Generalitat i a la Federació i l'Associació de Municipis de Catalunya.