L'Ajuntament de Tossa de Mar es fa enrere en l'acord sobre el conveni col·lectiu laboral a què va arribar el passat dijous amb el comité, perquè discrepa del redactat d'un article, i encara no l'ha signat. Els representants del consistori van assegurar que tal com està no el poden acceptar ja que xoca amb l'actual pla de sanejament. Des del comitè, es va voler recordar que el punt ja havia estat acceptat el 2008, però que estan disposats a negociar.

El punt de discrepància és l'article 8, que parla de la cessió de treballadors en el cas d'externalitzar alguns dels serveis de l'Ajuntament. El comitè defensa que, durant i després de la concessió, els treballadors segueixin tenint els mateixos drets que tenen com a empleats de l'Ajuntament i el consistori no acaba d'estar d'acord.

"Ha sorgit un problema en l'acord del conveni. L'Ajuntament no està d'acord en un punt concret i el vol modificar després d'haver arribat a l'acord", va explicar Antonio Ponce, president del Comitè. Ponce va comentar que aquest punt ja va ser aprovat en un acord més ampli el 26 de setembre de 2008. "Ara tot és molt precipitat, però espero que puguem arribar a un acord. Cal tenir en compte que és un punt molt important per les dues parts", va afegir Ponce.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament van explicar que es van adonar del punt quan feien la darrera repassada de cara al proper ple ordinari. "Vam fer una última repassada a finals de setmana i vam veure que el redactat d'un article no el podíem acceptar tal com estava", va explicar Joan Antoni Hervias, regidor que porta la negociació. El problema segons l'Ajuntament és que l'article en qüestió no és compatible amb el pla de sanejament: "De la manera que estava redactat no el podíem acceptar, perquè el pla de sanejament que tenim a l'Ajuntament ens marca unes directrius que hem de seguir i no s'ajustaven", va comentar Hervias.

A partir d'aquest dia les dues parts han anat reunint-se i enviant-se esborranys, però encara no han arribat a bon port. "Vam passar un primer esborrany al comitè, però no el van acceptar i durant tots aquests dies ens hem estat passant propostes, però encara no ens hem posat d'acord", va afegir Hervias. "Ara mateix els assessors de l'Ajuntament i els dels sindicats estan intentant buscar un redactat que pugui ser acceptat i aprovat per les dues parts", va comentar Ponce.

L'acord del conveni estava inclòs en l'ordre del dia del ple ordinari que se celebrarà demà a dos quarts de nou del vespre, tot i que ara per ara no està clar que es pugui arribar a un acord abans i, per tant, que pugui ser aprovat en el ple. Les dues parts s'han donat un termini de 48 hores. "El punt ha quedat sobre la taula, esperant poder arribar a un acord, però no sabem si podrem", va explicar Hervias.