La planta de biomassa de Santa Coloma de Farners pot començar a ser una realitat a finals d'aquest any 2010 després que estava encallada per "temes burocràtics". La construcció d'aquesta instal·lació duu un retard considerable ja que inicialment el Consell Comarcal de la Selva preveia que comencés a funcionar aquest 2010 i anant bé el que s'iniciarà ara a finals d'anys és tot just l'obra.

El president del Consell Jordi Gironès explica que l'impuls d'aquesta planta va a càrrec del Consell Comarcal així com de l'Ajuntament, -que van crear un Consorci- i que s'ha tardat tant a poder desencallar l'obra perquè va ser des de Madrid -l'Estat en finança part- que es va considerar que "la Generalitat havia d'intervenir d'alguna manera" en el projecte i que finalment, serà una empresa pública seva que gestionarà i explotarà la planta de biomassa, afegeix.

Per tal de traspassar aquesta gestió a l'ens públic, el Consorci ha de signar un conveni, del qual encara queden "alguns temes que cal estudiar", diu, i que se centren en els beneficis que donarà aquesta planta ja que produirà energia i la possibilitat de dur aigua calenta al polígon Mas Llorens on s'ubicarà, energia que es vendrà.

El contracte amb aquesta empresa pública seria d'una durada de 15 anys i passat aquest temps la planta de biomassa passarà a mans del Consorci. Al parer de Gironès, això "no vol dir que la planta estarà acabada sinó que es podrà explotar més". Aquesta instal·lació està pressupostada en una primera fase en 7 milions i la inversió final és de 35 milions.