Una moto-aspiradora per a excrements de gos. Aquesta és una de les mesures preses per l'Ajuntament de l'Escala per netejar la població d'aquesta brutícia, tot i que també ha endegat una campanya per intentar que els propietaris d'animals domèstics recullin els excrements. Un ban reclama que evitin embrutar carrers, i està previst que s'apliquin les sancions corresponents si se'ls enxampa, d'entre 60 i 90 euros.

La motocicleta, que s'acaba d'incorporar a la flota de vehicles de neteja, disposa d'una potent aspiradora que permet anar absorbint els excrements i altres deixalles sense haver d'ajupir-se, cosa que permet actuar amb més rapidesa.

En el mateix procés, s'aplica un líquid que neteja la superfície del terra on hi havia la defecació i actua alhora com a desodorant, per tal d'evitar les pudors. El nou vehicle es començarà a utilitzar a partir d'avui.

Implicació de tothom

Segons ha manifestat l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig (PSC), l'actuació "no servirà de res sense una implicació decidida de tothom, especialment dels propietaris d'animals domèstics".

En aquest sentit, paral·lelament a la posada en marxa del nou vehicle, també s'ha emès un ban en què es fa una crida a tenir actituds cíviques.

L'alcalde ha remarcat que "donat un comportament incívic que provoca una problemàtica d'higiene i d'imatge que cal eradicar" el consistori té "la voluntat de perseguir aquests comportaments incívics" amb les sancions que preveuen les ordenances municipals. Paral·lelament a aquesta campanya, també s'aprofitarà per recordar l'obligació de censar i identificar els animals domèstics del municipi.