Els sindicats educatius mantenen el 18 de maig -dimarts vinent- com a jornada de lluita en defensa de l'ensenyament públic, després que ahir confirmessin que se sumaran a la vaga del sector públic convocada per al 2 de juny. Per la seva banda, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, dilluns els ha convocat per explicar-los els efectes de l'actual crisi econòmica al sector educatiu.

La Federació d'Ensenyament de CCOO, Ustec·STEs, FETE-UGT i Aspepc-SPS mantenen el calendari de mobilitzacions contra la política del Departament d'Educació, que preveu una concentració a Barcelona per al 29 de maig i un referèndum sobre la política educativa -que es tancarà el proper dia 25. Tal com va avançar ahir Diari de Girona, aquests quatre sindicats han suspès l'aturada que havien organitzat per dimarts i han decidit traslladar la convocatòria al 2 de juny. En comptes de la interrupció de les classes, els sindicats han anunciat per al dia 18, a un quart de 2 del migdia, una concentració davant la direcció territorial d'Educació a Girona. A més a més, animen els claustres a organitzar assemblees informatives per a aquest mateix dia.

Els representants del professorat mantenen la unitat sindical per denunciar "les mesures antisocials del govern" i rebutgen la retallada de sous i la congelació de les pensions públiques anunciades pel president del Govern de l'Estat. A tot això, els sindicats refermen les seves reivindicacions d'augmentar les plantilles, reduir el nombre d'alumnes per aula, cobrir les baixes dels docents amb substitucions des del primer dia; així com també la seva oposició al nou calendari escolar, els nomenaments telemàtics o els contrac-tes precaris.