L'Institut d'Educació Secundària (IES) Vescomtat de Cabrera d'Hostalric imparteix les seves classes en horari intensiu des de fa ja dos anys, quan es va implantar la sisena hora als centres escolars. Aquest horari de sis hores seguides, el va assumir l'institut perquè els alumnes comparteixen el transport escolar amb els del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Mare de Déu dels Socors, i, llavors, per poder coordinar-se calia fer-ho així, ja que els estudiants provenen de sis municipis de l'àrea del Baix Montseny, el que suposa fer molts quilòmetres de ruta escolar.

Ara, però, des de l'Associació pares i mares (Ampa) de l'IES Vescomtat de Cabrera temen que aquest curs vinent -pel que se'ls ha comentat- s'acabi suprimint aquest sistema horari i, per tant, han adreçat una carta al delegat del Departament d'Educació a les comarques gironines, Andreu Otero, perquè se'ls expliqui si això serà finalment així.

La setmana vinent, com explica la secretària de l'Ampa de l'institut d'Hostalric, Maribel Cañabal, tenen una reunió amb els responsables del departament a Barcelona i depenent del que se'ls comuniqui no descarten començar una sèrie de mobilitzacions.

I és que quan es va implantar la sisena hora, explica la secretària, el que va ocórrer és que hi havia estudiants que "sortien de casa a quarts de vuit del matí i no hi tornaven fins a quarts de set, passant gairebé onze hores fora de casa quan només en tenen sis de lectives", es lamentava, i, per això, assegura, faran el que sigui perquè no torni a passar. Ja que els resultats d'aquests dos anys de prova pilot amb horari intensiu, els ha permès, explica, que "hi hagi més bones notes acadèmiques, els nens tenen temps per fer els deures, activitats extraescolars, etc". A més, aquesta posa d'exemple que si bé hi ha el menjador gratuït per als alumnes, dels prop de 320 que hi ha a l'institut només n'hi ha 56 que es queden a dinar "perquè volen estar l'abans possible a casa".

La secretària de l'Ampa de l'institut explica que la possible negativa del Departament d'Educació a seguir amb aquest horari vindria perquè "hi ha molts més centres que ho demanen", però aquesta remarca que "nosaltres tenim una realitat territorial molt diferent a d'altres instituts de la província, és a dir, nois i noies de sis pobles diferents, amb urbanitzacions". Per tot això, espera que en les properes setmanes el que de moment "és una possibilitat", no ocorri.