El rector de la parròquia de Sant Miquel de Fluvià, Antoni Viñas (Girona, 1932), es va despullar (es va quedar en banyador de tres quarts, un cinturó, sandàlies i el santcrist del dia de l'ordenació sacerdotal) en la primera part de l'eucaristia a propòsit de la celebració de la setena edició de la Festa de la Vellesa (inclosa dins la Festa de la Santa Espina). Tal com va explicar, l'acció de Viñas, amb voluntat de projecció pública en convidar a cobrir l'esdeveniment, significa penediment i reconciliació però va sorprendre els fidels, alguns dels quals van marxar de l'església visiblement molestos. Viñas va abandonar l'acció reivindicativa instat per veïns del municipi (entre ells, l'alcalde Àngel Posas) en el moment que havia tret el cinturó i volia flagel·lar-se. La resta de l'eucaristia es va continuar celebrant amb relativa normalitat. Cal destacar que els assistents, que anaven marxant, van expressar que volien participar d'una eucaristia, i no tant viure experiències personals del capellà.

Antoni Viñas, en començar la celebració litúrgica, que va tenir l'acompanyament de la coral Sol Ixent de Fornells de la Selva, va divulgar el significat de la missa de Dijous i Divendres Sant i que, instat per Jesucrist, volia expessar davant la comunitat, d'on és rector des de 1999, el perdó pels pecats. I, per donar exemple, la finalitat era donar la mà a l'alcalde. Ajudat per dos escolanets, es va treure la casulla -a manera de treure's la dignitat sacerdotal- i, en un primer moment, va quedar amb els abans esmentats banyador, cinturó i sandàlies, i una camiseta del Jubileu de 2000. Després es treure la samarreta. Cares de sorpresa i alguns somriures van ser les primeres respostes dels fidels abans que algunes dones van demanar-li, amb fraternitat i gairebé a cau d'orella, es repensés la reivindicació. Quan els va fer cas, l'eucaristia, amb records personals del capellà, va continuar. Viñas va dir que el propòsit de fer l'acció havia estat explicada, abans, a diferents persones, les quals van mostrar la sorpresa. En l'homilia, de caràcter pedagògic, va fer servir reproduccions de quadres de Salvador Dalí.

Campanes

Tot acabant l'eucaristia, Antoni Viñas va demanar la col·laboració de les persones relacionades amb Sant Miquel a fi que l'església parroquial pugui tornar a disposar de campanes. De fet, el capellà ja ha demanat, almenys, un pressupost a una empresa de Girona. El rector va instar els feligresos a signar en uns fulls, que restaven a l'entrada, en què explicava les diferents formes d'estar vinculats amb el municipi. A tall d'exemple, natural i resident, o forani amb segona residència. Antoni Viñas va difondre, a través d'un mòbil i el sistema de megafonia, el so de les campanes, segons va especificar, del Big Ben, la Torre del Rellotge del Parlament britànic (a Londres). Tot plegat és un projecte ("I have a dream") que Viñas vol fer realitat abans que s'acabi l'any.