El nou cap de servei a Blanes de l'empresa mixta de recollida d'escombraries Serveis Mediambientals de la Selva Nora SA és Enric Pérez, militant de Convergència i Unió i que en les darreres eleccions municipals va ocupar el lloc número vuit a la llista. L'empresa, que va iniciar el servei ahir dilluns a partir de les dotze de la nit, ha subrogat tots els treballadors, excepte quatre càrrecs i un dels quals el passarà a ocupar Pérez, tot i que el president del Consell Comarcal de la Selva va apuntar que no es correspon exactament. Cal recordar que actualment CiU compta amb set regidors i Pérez era el vuitè.

El lloc que ocuparà Enric Pérez es tracta d'un càrrec d'enllaç entre els treballadors de base i els alts responsables de l'empresa, segons el Consell Comarcal. L'organigrama és clar: Nora diposa d'una gerent, dos responsables per sota i després ja hi ha tres encarregats de l'empresa a Blanes i un d'aquests càrrecs és el que ocuparà Pérez. L'empresa Nora és mixta, ja que està formada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per l'empresa Cepsa i un 10% per l'Ajuntament de Blanes.

En saber el nomenament, l'oposició va carregar contra la decisió, perquè creu que no és un bon inici i que una posició com aquesta hauria de ser un càrrec de confiança. "Es pot camuflar com es vulgui, però això és un càrrec de confiança. I per tant, se l'hauria de nomenar en ple i en el cas que hi hagués un canvi de govern en les properes eleccions, aquesta persona aniria fora i se'n posaria una altra. Perquè, què farà aquesta persona si hi ha un canvi de govern?", va dir Josep Marigó, portaveu del PSC a Blanes. "Segur que s'ha fet de la manera més legal que ells vulguin, però és evident que es tracta d'una persona de la llista de l'actual alcalde, Josep Trias", va afirmar Marigó.

A més, va mostrar la seva preocupació perquè el govern aprofiti la nova empresa per fer entrar els seus compromisos. "Si això ha de ser un colador per anar col·locant tota la gent de convergència i els compromisos del govern en aquesta empresa, doncs no anem bé. Creiem que no hem començat gaire bé", va afegir Marigó.

Per la seva part, l'alcalde de Blanes, Josep Trias, va explicar que la decisió ha estat exclusivament de Nora. "L'empresa Nora té els seus executius i els seus tècnics i, pel que jo sé, aquests han valorat que, entre els diversos candidats, aquesta era la persona més indicada per realitzar la tasca", va explicar Trias. "L'Ajuntament no ha intervingut absolutament en res de tot aquest procés", va afegir.

Des del Consell Comarcal, es va apuntar que el procés de sel·lecció ha estat normal. "A Blanes, ens calia una persona que fes d'encarregat i el procés de contractació ha estat el normal. Es van presentar una sèrie de currículums i finalment les persones encarregades van triar aquesta persona, perquè coneix el municipi i està familiaritzada amb la gran maquinària", va explicar Jordi Gironès, president del Consell Comarcal. "Estic molt content amb la posada en marxa d'aquesta empresa i el primer dia de moment ha anat molt bé", va comentar Gironès. Trias també va apuntar que el primer dia havia "anat prou bé", malgrat que algunes fonts van apuntar que encara hi ha algunes deficiències.